Να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση για τους κατοίκους του Θριασίου Πεδίου – Μεγαρίδας

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 5 μ.μ. - Συγκέντρωση στο Υπουργείο Μεταφορών

Να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση για να εξασφαλισθεί η ασφαλής μετακίνηση εργαζομένων και κατοίκων στην περιοχή Θριασίου Πεδίου – Μεγαρίδας ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 5 μ.μ.

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε – πλησίον ΜΕΤΡΟ Εθν. Άμυνας)

Σοβαρότατα προβλήματα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ και των κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου καθώς και σε χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους του Θριασίου Πεδίου και της Μεγαρίδας προκαλούν τα αραιά δρομολόγια του Προαστιακού και συνολικά η ανεπαρκής συγκοινωνιακή σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές.

Χιλιάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι αναγκάζονται καθημερινά να στοιβάζονται στα λεωφορεία και τα βαγόνια του Προαστιακού ενώ το γεγονός ότι δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση του Θριασίου Πεδίου με το κέντρο της Αθήνας, αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς του ιού, καθώς απαιτείται η μετεπιβίβαση σε άλλο συγκοινωνιακό μέσο.
Ιδιαίτερα προβλήματα προκαλείται στη μετακίνηση προς το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, που είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο αναφοράς στη Δυτική Αττική και αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της επιδημίας καθώς και εμβολιαστικό κέντρο.

Οι καθημερινές εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιβεβαιώνουν ότι η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν έχει ως προτεραιότητα την ανάγκη ασφαλούς μετακίνησης των εργαζομένων από και προς τη δουλειά τους, αλλά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό, αντί για την πύκνωση των δρομολογίων, με αγορά νέων οχημάτων και συρμών και πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό Τομέα.

Αγανάκτηση μας προκαλούν οι κυβερνητικές δηλώσεις ότι «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, δεν μπορούν να γεννηθούν νέα λεωφορεία», την ίδια στιγμή που, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων της άρχουσας τάξης, επιδοτούν με 120 εκ. ευρώ την Aegean, ώστε να μην πληγεί η κερδοφορία της λόγω της πανδημίας.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων στους χώρους δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφορά, που αποτελούν βασικούς χώρους μετάδοσης, η επιδημία αξιοποιείται για να προωθηθούν νέα μέτρα περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων καθώς και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που «εκκρεμούσαν».

Απορρίπτουμε την πολιτική που θεωρεί κόστος την προστασία της υγείας μας, συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση των σωματείων της δ. Αττικής για να διεκδικούμε:

► να αποκατασταθούν τα κατηργημένα δρομολόγια του Προαστιακού και να πυκνώσουν τα δρομολόγια στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων.
► να επαναλειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή Γ16 καθώς και λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει Μάνδρα και Ελευσίνα, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, με το κέντρο της Αθήνας.
► να επεκταθεί η αστική λεωφορειακή σύνδεση σε Μέγαρα – Ν. Πέραμο και να εξασφαλιστεί η συγκοινωνιακή σύνδεση του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και των μεγάλων εργασιακών χώρων της περιοχής
► να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να παρθούν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
► να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου για εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                        Η Γραμματέας
Βαρδαβάκης Μανώλης        Φεργάδη Αννα