Έχασε την «μάχη» με τον κορωνοϊό ο Ανδριανός Μιχάλαρος

Έχασε την «μάχη» με τον κορωνοϊό ο Ανδριανός Μιχάλαρος , Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά  , μετά από 49 ημέρες στην ΜΕΘ

Από το 2012 ήταν Πρόεδρος του ΒΕΠ , ενώ υπήρξε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Σ.Επ.Δ.Α.). Από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Δυτικής Αττικής, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και του τομέα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΙΔΗΣΟ.

Το 1986 ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ίδρυσε και διατηρούσε δυο εταιρείες, η μία στο χώρο τους αυτοκινήτου, Ι.Κ.Τ.Ε.Ο Δυτικής Αττικής και ή άλλη στον κλάδο της πυρασφάλειας – πυροσβεστικών υλικών και αντιμετώπισης κρίσεων από τεχνολογικές καταστροφές. Θερμός υποστηρικτής της τεχνικής εκπαίδευσης. Από τους πρώτους που έθεσε την ανάγκη αναβάθμισής της και τη σύνδεση της τεχνικής εκπαίδευσης με την παραγωγή.
Ήταν πατέρας δυο παιδιών.

Συλλυπητήρια από την Φώφη Γεννηματά

Σήμερα θρηνούμε την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου.

Θα θυμόμαστε τον Ανδριανό των αγώνων για την επιχειρηματικότητα, τους συναδέλφους του, τα επιμελητήρια και το ρόλο τους.

Τον Ανδριανό που συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις, την αισιοδοξία και το χαμόγελο του, στην προσπάθεια της παράταξης μας να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ο Ανδριανός Μιχάλαρος υπήρξε μια από τις επιδραστικότερες προσωπικότητες στον χώρο της επιχειρηματικότητας και των επιμελητηρίων τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Άνθρωπος με ευρύτητα πνεύματος συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση του ρόλου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αλλά και στον εκσυγχρονισμό της τεχνικής εκπαίδευσης συνολικά. Ως πολίτης διακρινόταν πάντα για τις δημοκρατικές αρχές και την προοδευτική σκέψη του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει στο μήνυμά του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Δήμαρχος Πειραιά

«Ήταν ένας άνθρωπος με ήθος και ευγένεια, ο οποίος έφυγε νωρίς και είχε ακόμα πολλά να προσφέρει. Ως πρόεδρος του ΒΕΠ υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης και άφησε σε όλη αυτή τη διαδρομή το δικό του στίγμα τόσο στα κοινά της πόλης, όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι μια μεγάλη απώλεια για την πόλη του Πειραιά» τόνισε ο Γ. Μώραλης.

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος υπήρξε μια δημιουργική επιχειρηματική φυσιογνωμία , με σταθερές πολιτικές θέσεις που αγωνίστηκε για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Για τον γράφοντα ήταν ένας καλός φίλος , μια γνωριμία που κρατούσε  από τα χρόνια που υπηρετούσε την Αυτοδιοίκηση , ως Αντινομάρχης Δυτικής Αττικής. 

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του