Γεύσεις Καλοκαιριού: Από Δροσερά Κοκτέιλ μέχρι Φρουτένια Γλυκά
4 Ιουλίου 2025Κοκτέιλ με Χαρακτήρα: Το Clandestine
Τι πιο αναζωογονητικό από ένα κοκτέιλ που συνδυάζει τη φινέτσα της σαμπάνιας με τη μεξικάνικη ένταση; Το Clandestine αποτελεί μια τολμηρή και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη πρόταση, παντρεύοντας τεκίλα, μεσκάλ, λικέρ σαμπούκου και φρέσκο χυμό λάιμ, ενώ ολοκληρώνεται με καυτερό τσίλι και μια αφρώδη πινελιά σαμπάνιας.
Υλικά για 1 ποτήρι:
-
40ml τεκίλα añejo
-
10ml μεσκάλ
-
15ml λικέρ σαμπούκου
-
15ml χυμός λάιμ
-
1 μικρή πιπερίτσα (bird’s eye chilli), σε φέτες
-
~100ml σαμπάνια
Εκτέλεση:
Αναμείξτε τεκίλα, μεσκάλ, λικέρ σαμπούκου και χυμό λάιμ σε σέικερ. Προσθέστε την πιπερίτσα και πάγο, και ανακινήστε δυνατά για 15-20 δευτερόλεπτα. Σουρώστε σε ποτήρι τύπου highball, γεμίστε με πάγο, συμπληρώστε με σαμπάνια και γαρνίρετε με φρέσκο τσίλι. Σερβίρετε αμέσως.
Γλυκές Ιδέες για Εορταστικές Στιγμές
Καθώς οι καλοκαιρινές συγκεντρώσεις φέρνουν φίλους και οικογένεια κοντά, η ανάγκη για ένα εντυπωσιακό αλλά απλό γλυκό είναι δεδομένη. Το Luna Bakery & Cafe παρουσίασε δύο ιδανικές επιλογές: ένα trifle με φρούτα και μία τάρτα με κρέμα και μούρα.
Trifle με Μούρα και Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Ένα πολυεπίπεδο επιδόρπιο που συνδυάζει αφράτο κέικ, βελούδινη κρέμα και χυμώδη φρούτα.
Υλικά:
-
Κέικ βανίλιας ή angel food cake, κομμένο σε κύβους
-
4-6 φλ. φρέσκα μούρα (φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα, μύρτιλα)
-
¼ φλ. ζάχαρη
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής:
-
2 φλ. half and half
-
½ φλ. ζάχαρη
-
1 αυγό + 2 κρόκοι
-
¼ φλ. κορν φλάουρ
-
½ κ.γ. αλάτι
-
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
-
3 φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τα μούρα με τη ζάχαρη και αφήστε τα να μαριναριστούν. Βράστε το half and half με τη μισή ζάχαρη. Σε μπολ, χτυπήστε αυγά, κρόκους, υπόλοιπη ζάχαρη, αλάτι και κορν φλάουρ. Προσθέστε σταδιακά το ζεστό μείγμα και επιστρέψτε το στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει, προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια και σουρώστε. Αφήστε να κρυώσει και προσθέστε σταδιακά τη χτυπημένη κρέμα (2/3 της ποσότητας). Το υπόλοιπο χρησιμοποιείται για διακόσμηση.
Σύνθεση:
Στρώνετε σε μπολ trifle: κέικ, κρέμα, φρούτα. Επαναλαμβάνετε και ολοκληρώνετε με τη χτυπημένη κρέμα και λίγα φρέσκα μούρα. Διατηρείται στο ψυγείο.
Τάρτα με Κρέμα και Μούρα
Κλασική και εκλεπτυσμένη, αυτή η τάρτα εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και τη γεύση της.
Ζύμη:
-
115 γρ. βούτυρο
-
⅓ φλ. ζάχαρη
-
Μια πρέζα αλάτι
-
1 αυγό
-
1¾ φλ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Χτυπήστε βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε αυγό και αλεύρι. Σχηματίστε δίσκο, τυλίξτε και ψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες. Ανοίξτε φύλλο και τοποθετήστε σε φόρμα τάρτας. Καταψύξτε για 30 λεπτά και ψήστε στους 175°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Γέμιση:
Ετοιμάστε την ίδια κρέμα όπως στο trifle. Μόλις η βάση κρυώσει, γεμίστε με την κρέμα και γαρνίρετε με μούρα και φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά).
Καλοκαιρινή Απόλαυση με Στυλ
Από ένα δυναμικό κοκτέιλ μέχρι γλυκά γεμάτα φρεσκάδα, οι παραπάνω συνταγές υπόσχονται να φέρουν καλοκαιρινή διάθεση και γαστρονομική χαρά σε κάθε περίσταση. Με απλά υλικά αλλά δημιουργική προσέγγιση, γίνονται το επίκεντρο κάθε τραπεζιού.