Πάνω από 50.000 επισκέπτες στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Πάνω από 50.000 επισκέπτες στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ , σημειώνοντας αναμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία , αφού έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ .

Η 4η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου , έθεσε τις βάσεις για μια διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών.

Με συμμετοχή 300 εκθετών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια γευστική εμπειρία που συγκέντρωσε τα πλούτη της ελληνικής γης σε μια γιορτή με μεγάλο χορηγό την κορυφαία εταιρία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος Volterra.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν σπάνια προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, όπως τρούφα και άλλα ιδιαίτερα είδη μανιταριών, μοναδικές ποικιλίες μελιού από όλη την Ελλάδα, ξεχωριστά τυροκομικά προϊόντα, βιολογικά αλλαντικά από αυτόχθονα ελληνικό χοίρο, αποξηραμένο λωτό, παραδοσιακά λικέρ με διαφορετικές γεύσεις και αρώματα, όπως το λικέρ ρόδι, βιολογικό χυμό αλόης από τη Νάξο κ.ά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ παρευρέθηκαν πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων και συλλόγων, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών. Η έκθεση-γιορτή για τα ελληνικά προϊόντα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Περιφερειών Κρήτης (τιμώμενη περιοχή), Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες παρουσίασαν εκλεκτά προϊόντα ανάμεσα σε 300 εκθέτες από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, οι εκθέτες πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με χιλιάδες επαγγελματίες απ’ όλη την Ελλάδα και με δεκάδες εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων από το εξωτερικό. Επιπλέον, η υψηλή διατροφική αξία των ελληνικών τροφίμων και ποτών, τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, οι εξαγωγικές προοπτικές τους στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη, ήταν οι βασικοί άξονες των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Αναμφίβολα, ανάμεσά στις εκδηλώσεις που ξεχώρισαν στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ήταν το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με την παρουσία του Λευτέρη Λαζάρου, του Ηλία Μαμαλάκη και άλλων καταξιωμένων σεφ, καθώς και το «Πίνουμε Ελλάδα» με τον Κώστα Μπάση, τους συνεργάτες του, και τον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ που έδωσε ζωντάνια και νεανική πνοή στην επιτυχημένη εκδήλωση “Drink Mezze”.

Επιπλέον, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ διοργάνωσε με το Chef Club Κρήτης τον 2ο Πανελλήνιο Μαγειρικό Διαγωνισμό Greek Chef 2017, ο οποίος συγκέντρωσε περισσότερες απο 400 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα καθώς και χιλιάδες θεατές που ήρθαν για τον διαγωνισμό.