Την απαλλαγή των οικογενειών στο Ίλιον από την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για όσο διάστημα χρειαστεί, ζητά η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον»

Την απαλλαγή των οικογενειών στο Ίλιον από την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για όσο διάστημα χρειαστεί, ζητά η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον», δια του επικεφαλής της Κώστα Κάβουρα.

Είναι η Πρόταση της «Αλληλέγγυας Πόλης – Συμμαχία για το Ίλιον» για ένα μέτρο μερικής ανακούφισης των οικογενειών του Ιλίου στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου :

Η πρωτόγνωρη κρίση στη δημόσια υγεία που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες σε όλο τον πλανήτη, έχει θέσει τους πάντες σε κατάσταση συναγερμού και εγρήγορσης. Ο κρατικός μηχανισμός, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, όλοι όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, οι ίδιοι οι πολίτες, όλες και όλοι έχουμε τεθεί σήμερα προ των ευθυνών μας.

Θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουμε – όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά – όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε τη δική μας υγεία αλλά και αυτή των συνδημοτών μας.

Ταυτόχρονα, έντονες αναμένεται να είναι δυστυχώς και οι παρενέργειες που θα υπάρξουν στον τομέα της εγχώριας οικονομίας, από τη σημερινή καλπάζουσα διάχυση του κορονοϊού τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλη την Ευρώπη.

Το επόμενο διάστημα οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που η υγεία του πρόκειται να δοκιμαστεί. Θα πρέπει όμως να σταθούμε δίπλα και σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που αυτή η κρίση θα τους πλήξει οικονομικά. Αυτό ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.

Με αυτά τα δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συνδημότες μας η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» στο πλαίσιο συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα, καλεί τον Δήμαρχο Ιλίου και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να υιοθετήσει την πρόταση της απαλλαγής όλων των οικογενειών από την καταβολή «τροφείων» στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου για τον μήνα Μάρτιο και για όσο διάστημα ακόμη τα σχολεία παραμείνουν κλειστά.

Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί και σε άλλους δήμους της Αττικής (π.χ. Δήμος Βύρωνα) και είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε απέναντι στους συμπολίτες μας που σήμερα δοκιμάζονται και οικονομικά, εξαιτίας των ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων προστασίας στα οποία οδήγησε η ταχεία διάδοση του κορονοϊού (COVID-19).

Αλληλέγγυα ΠόληΊλιονΚώστας Κάβουραςπαιδικοί σταθμοίτροφεία