Σε εκδήλωση για την τριμερή ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, ο Γιάννης Βασιλείου

Σε εκδήλωση για την τριμερή ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα ,παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου , παρουσία του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Δημάρχου Ελευσίνας , στην οποία είχαν προσκληθεί και οι φορείς της περιοχής, με θέμα την κατασκευή του Ευρασιατικού διασυνδετήριου αγωγού (EuroAsia Interconnector).

Πρόκειται για τριμερή συνεργασία ηλεκτρικής διασύνδεσης των ενεργειακών συστημάτων Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας με υποθαλάσσιο και υπόγειο καλώδιο, τμήμα του οποίου θα διέλθει και από περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Το έργο αποτελεί την ενεργειακή γέφυρα μεταξύ των δύο ηπείρων, με συνολικό μήκος διασύνδεσης 1500 χλμ, δημιουργώντας ένα αξιόπιστο εναλλακτικό διάδρομο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενης από ανανεώσιμες πηγές και από φυσικό αέριο, γι’ αυτό και θεωρείται ως ένα κορυφαίο έργο κοινού ενδιαφέροντος από την Ε.Ε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου Γιάννης στο χαιρετισμό του, μεταφέροντας την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της κ. Ρένας Δούρου για την συγκεκριμένη επένδυση, επεσήμανε την σπουδαιότητα αυτής.

Επίσης αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν για την Εθνική οικονομία και ειδικότερα για την Δυτική Αττική, αλλά και στην ανάγκη διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, ώστε η υλοποίηση του να αποτελέσει υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης, για κάθε δραστηριότητα στη Δυτική Αττική.

EuroAsia InterconnectorΓιάννης ΒασιλείουΕυρασιατικός αγωγόςΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ