Γιατί είμαι με τον Γιάννη Κέντρη – του Αντώνη Αντωνόπουλου

Γιατί είμαι με τον Γιάννη Κέντρη, ένα καθαρό ερώτημα και μια εξίσου καθαρή απάντηση από τον Αντώνη Αντωνόπουλο.

Γράφει ο Αντώνης Αντωνόπουλος

Φίλες και φίλοι, Στους δύσκολους σημερινούς καιρούς ο Δήμος έχει ανάγκη από ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν πραγματικά να προσφέρουν. Χωρίς ανταποδόσεις και χωρίς απώτερους σκοπούς.

Η σύμπραξή μου στα κοινά, αποτελεί μια κίνηση προσφοράς χωρίς άλλες φιλοδοξίες. Εξάλλου πιστεύω βαθιά ότι πριν κάποιος ασχοληθεί με τα κοινά θα πρέπει απαραίτητα πρώτα να έχει βιώσει, (την απαραίτητη εμπειρία της ζωής που δυστυχώς δεν μεταλαμπαδεύεται), να έχει προηγουμένως παλέψει και να τα έχει καταφέρει,τόσο μέσα από την όποια επαγγελματική του καριέρα,όσο και με την κοινωνική του καταξίωση, χωρίς να έχει βάσιμες κατηγόριες για οτιδήποτε μεμπτό και να μην κουβαλάει κρυμμένους σκελετούς.

Να τα έχει καταφέρει έντιμα στην ζωή του και σε ένα βαθμό να έχει τακτοποιήσει το βιοποριστικό του πρόβλημα, οπότε απερίσπαστος από δεσμεύσεις να έχει όλο τον χρόνο να είναι χρήσιμος και ωφέλιμος στις μεγάλες ανάγκες που παράγει η ενασχόληση με τα κοινά.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή και κυρίως το πρόταγμα του Κλεισθένη Ι, είναι η συγκρότηση μιας ευρύτερης κοινωνικής πλειοψηφίας που θα διατυπώσει με σοβαρότητα και με την ψήφο της το μέλλον μας.

Η πόλη μας έχει βρεθεί σε αδιέξοδο κι έχει ανάγκη από την συσπείρωση της κοινωνίας πάνω σε μια δημιουργική και ρεαλιστική ατζέντα, μακριά από τακτικισμούς, άμετρες φιλοδοξίες και ιδιοτέλειες.

Οι κάτοικοι του Δήμου μας πρέπει να ανατρέψουν τις πελατειακές δομές και τις ‘προσωπικές πολιτικές’ που έχουν ταλαιπωρήσει τον τόπο μας εδώ και χρόνια. Σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο οι δημότες ενωμένοι μπορούν να παράγουν αποτελέσματα που θα φέρουν την πόλη μας στο επίπεδο που της αρμόζει αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τόσο της δικιάς μας, όσο και των παιδιών μας .

Αντί αυτού όμως κι ενώ οι εκλογές πλησιάζουν το πολιτικό περιβάλλον στην πόλη μας μοιάζει κινούμενη άμμος και εξηγούμαι:

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Υποθέτω ότι κάποιοι ομφαλοσκοπώντας και προτάσσοντας πρώτα το δικό τους συμφέρον και μετά του Δήμου και της προσφοράς,περιμένουν να δουν που θα γείρει η πλάστιγγα ή καλύτερα που θα κάτσει η μπίλια και μετά να ποντάρουν στα σίγουρα.

Σε μένα αυτό το παιχνίδι ποτέ δεν άρεσε και δεν θα το παίξω ούτε και τώρα.

Το ρίσκο και η ευθύνη των πράξεών μου πάντα με χαρακτήριζαν και με οδηγούσαν.

Τιμώ όλους τους υποψηφίους Δημάρχους Χαϊδαρίου και πιστεύω ότι όλοι τους κινούνται από αγνά ελατήρια και αληθινό ενδιαφέρον για τα κοινά θέτοντας τον εαυτό τους στη κρίση των συνδημοτών μας (με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όσους μου έκαναν την τιμή να με προσκαλέσουν να συμμετάσχω στον Συνδυασμό τους, τους εύχομαι δε από καρδιάς καλή επιτυχία).

Προσωπικά δεν πιστεύω ούτε σε Χρίσματα ούτε σε Μεσσίες, αλλά μόνο σε έμπειρους κι έντιμους ανθρώπους με διάθεση για προσφορά, με οράματα και σοβαρά προγράμματα.

Με δεδομένα λοιπόν όλα τα παραπάνω και προσμετρώντας όλες τις παραμέτρους μιας τέτοιας κίνησης πήρα την απόφασή μου να στοιχηθώ δίπλα και και να στηρίξω τον συνδυασμό (Χαϊδάρι-Αναγέννηση) του Υποψήφιου Δήμαρχου Χαϊδαρίου Γιάννη Κέντρη, με τον οποίο το τελευταίο διάστημα συζητήσαμε αρκετά και για πολλά θέματα του Δήμου και με χαρά διαπίστωσα ότι συμπέσαμε ταυτόχρονα στα περισσότερα.

Αυτό άλλωστε ήταν και το πρωτεύων κριτήριο για την τελική απόφασή μου με ποιόν τελικά και κυρίως γιατί θα συνεργαστώ..

Πέραν αυτού πιστεύω ότι έχει όλα τα προσόντα που είναι απαραίτητα για την θέση που διεκδικεί. Είναι Έμπειρος, Αυθεντικός, Μεθοδικός, Έντιμος κι Αποτελεσματικός.

Έχει δε ασχοληθεί πολλά χρόνια με την αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης και τον έχει επανειλημμένα τιμήσει ο Χαϊδαριώτικος λαός με την Ψήφο του πράγμα που σημαίνει ότι τα έχει καταφέρει.

Μέχρι τις εκλογές θα έχουμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμα του συνδυασμού αναλυτικά και από κοντά.

Όσο για τον συνδυασμό μας πιστεύω και φιλοδοξώ,ότι εάν μας τιμήσετε με την ψήφο σας, εμείς θα τα καταφέρουμε καλύτερα !!!

Με εκτίμηση

Αντώνης Αντωνόπουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.