Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες «Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας»

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες «Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας» , που πραγματοποιούνται από τις 18 έως και 24 Απριλίου 2018 στην Ελλάδα .

«Οι αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό παιδαγωγικό ρόλο στις σύγχρονες κοινωνίες και να αναδείξουν την ανθρωπιστική αξία του αθλητισμού» , υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης , ενώ εξέφρασε την βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια αναβάθμισης της αθλητικής και ολυμπιακής παιδείας στα σχολεία .

Στον χαιρετισμό του κατά τη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων «Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας» από τις 18 έως και 24 Απριλίου 2018 στην Ελλάδα (Αρχαία Ολυμπία και Αθήνα), υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σημασία προάσπισης του ευ αγωνίζεσθαι.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο κ. Τζουλάκης Σταύρος, Δήμαρχος Ν. Σμύρνης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηλιούπολης Μ. Κουρή, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Ν. Σμύρνης Μ. Χρηστάκης, οι αθλητές παγκοσμίου βεληνεκούς KARELIN ALEXANDER, KHADARTSEV MAKHARBEK, ο ABAEV ΑΛΑΝ Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού Ρωσίας, ο κ.Ταμπάκος Δημοσθένης, Χρυσός Ολυμπιονίκης, ο κ. Δασκαλάκης Στέλιος, Αναπληρωτής Πρόεδρος ISF και ο κ.
Γρηγοριάδης Δημήτρης, Πρόεδρος ΠΕΠΦΑ και Πρόεδρος της Οργανωτικής
Επιτροπής.

«Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στηρίζει και να αγκαλιάζει όλες τις δράσεις που απευθύνονται στην Ελληνική μαθητική κοινότητα, προκειμένου να συμβάλουμε στη διάδοση του “Ευ Αγωνίζεσθαι”, αλλά και στην ισχυροποίηση της πνευματικής και εκπαιδευτικής διάστασης των Ολυμπιακών Αγώνων» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Έχω τη βαθιά πεποίθηση πως, οι αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό παιδαγωγικό ρόλο στις σύγχρονες κοινωνίες και να αναδείξουν την ανθρωπιστική αξία του αθλητισμού. Οι σπουδαίοι αθλητές που βρίσκονται κοντά μας αποτελούν πρότυπο και πηγή έμπνευσης για χιλιάδες παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο του αθλητισμού. Τους ευχαριστούμε που μας τιμούν με την παρουσία τους».

Τους αγώνες διοργανώνει  το International  School  Sport  Federation με στόχο την διάδοση και εμπέδωση των Αρχών και Αξιών της Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας.
Συμμετέχουν διεθνείς αποστολές από ολόκληρο τον κόσμο και διεθνείς αποστολές αποτελούμενες από μαθητές και μαθήτριες με νοητική υστέρηση (Special Olympics) στο πλαίσιο υλοποίησης Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της ISF και των Special Olympics International.

Την οργάνωση, επιμέλεια και εκτέλεση όλων των δράσεων  των παγκόσμιων εκπαιδευτικών αγώνων του 2018 έχει, με απόφαση της ISF, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημοι προσκεκλημένοι της ISF και της ΠΕΠΦΑ για τους αγώνες αυτούς είναι οι:

KARELIN ALEXANDER – 3 ΧΡΥΣΑ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
KHADARTSEV MAKHARBEK  – 2 ΧΡΥΣΑ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

ΤΑΜΠΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ , 1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ