Ξεκίνησαν τα προγράμματα δια βίου άσκησης & άθλησης στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Ξεκίνησαν τα προγράμματα δια βίου άσκησης & άθλησης στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη , όπως τα σχεδίασε η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου ,γνωρίζοντας τις ανάγκες των δημοτών και κατοίκων της για άθληση και άσκηση για την νέα περίοδο 2017-2018 με την λειτουργία σημαντικού αριθμού αθλητικών προγραμμάτων χωρίς περιορισμό ηλικίας, με τις δραστηριότητες να διεξάγονται στα σχολεία, στους αθλητικούς χώρους του Δήμου αλλά και σε πάρκα. .

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Το σημαντικό έργο που αναπτύσσει η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου μας δείχνει τη μεγάλη σημασία που έχει για εμάς ο αθλητισμός. Η πόλη μας έχει μια σπουδαία αθλητική παράδοση έχοντας αναδείξει κορυφαίους αθλητές και ταλέντα. Και αυτή τη χρονιά συνεχίζουμε προγράμματα και εμπλουτίζουμε τις δράσεις μας και με άλλα ώστε ο αθλητισμός να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής για χιλιάδες νέα παιδιά που συμμετέχουν δραστήρια, αθλούνται, προσπαθούν πετυχαίνουν και διακρίνονται. Παράλληλα στα προγράμματα έχουμε εντάξει και νέες δραστηριότητες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Γι’αυτό το λόγο καλούμε μικρούς και μεγάλους να στραφούν στον αθλητισμό ως την πιο αποτελεσματική διέξοδο από τα αδιέξοδα του σύγχρονου τρόπου ζωής».

Στα προγράμματα «Προσχολικής & Σχολικής ηλικίας», που απευθύνονται σε κορίτσια και αγόρια 2-12 ετών, και συνυπολογίζοντας τις ανάγκες των παιδιών στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, προσφέρονται ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα που συνδυάζουν την ψυχαγωγία, την διασκέδαση και ταυτόχρονα την απόκτηση γνώσεων σε αθλήματα που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν. Αντίστοιχες ενέργειες περιλαμβάνουν τα προγράμματα για «Νέες και νέους από 13 έως 18 ετών», καθώς και για τους «Ενήλικες, γυναίκες κι άντρες άνω των 18 ετών» ενώ για τις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχει το πρόγραμμα «Αθλητισμός και Γ’ ηλικία» το οποίο πραγματοποιείται σε χώρους των ΚΑΠΗ, με στόχο την βελτίωση της κινητικότητας και της λειτουργίας του καρδιο-αναπνευστικού συστήματος.

Επίσης, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη προσφέρεται το πρόγραμμα «Αθλητισμός στο σχολείο» όπου οι συμμετέχοντες δραστηριοποιούνται στην εκμάθηση αθλημάτων που έχουν επιλέξει μέσα στο σχολικό συγκρότημα που ανήκουν και παρέχεται δωρεάν ενώ για όσους επιθυμούν υπάρχει το «Πρόγραμμα προετοιμασίας υποψηφίων για ΤΕΦΑΑ & Στρατιωτικές σχολές».

Με τα προγράμματα «Περπατώ και Αναπνέω» για κάθε ενδιαφερόμενο και το «Παίζω στο πάρκο» για τα νηπιαγωγεία με έμφαση στο κινητικό παιχνίδι, οι αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου μεταφέρονται και σε ανοιχτούς χώρους. Συμπληρωματικά, προσφέρεται πλέον και η δυνατότητα δράσεων για όλη την οικογένεια δωρεάν, όπως τα «Σεμινάρια για την αυτοάμυνα και αυτοπροστασία» που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά και «Τοξοβολία για αρχάριους», για άτομα άνω των 18 ετών. Παράλληλα πραγματοποιείται και η «Κινητική αναψυχή εργαζομένων» που απευθύνεται μόνο σε υπαλλήλους του Δήμου για την προαγωγή της υγείας μέσα από κινητικές δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν δύο προγράμματα που απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό και είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση και αποτελούν μία σημαντική πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αθλητισμού. Πρόκειται για τον “Αθλητισμό ειδικής φυσικής αγωγής” που αφορά άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την διατήρηση και προώθηση της φυσιολογικής ψυχοσωματικής ανάπτυξης, καθώς και το πρόγραμμα “Αποκατάστασης-ενδυνάμωσης κλινικών παθήσεων χρόνιων ή μη” το οποίο προσφέρεται από εξειδικευμένο για την κάθε περίπτωση προσωπικό και απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες με σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία – παραπληγία, παχυσαρκία, εγκεφαλικό επεισόδιο, σακχαρώδη διαβήτη, εγκυμοσύνη, κάταγμα.

Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αθλητισμού είναι στην διάθεση των δημοτών και των κατοίκων του δήμου προκειμένου να τους ενημερώσουν για όλα τα αθλητικά προγράμματα, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό μπορεί να βοηθήσει κάθε ενδιαφερόμενο στην επιλογή της δραστηριότητας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ίδιου ή του παιδιού του.

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη δεν είναι πρωτοπόρος μόνο στην δημιουργία καινοτόμων αθλητικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων αλλά έχοντας προτεραιότητα τον πολίτη και γνωρίζοντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει κάθε νοικοκυριό σε συνεργασία με το ΠΕΔΥ Νίκαιας (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να παρέχει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να λαμβάνουν κάθε απαραίτητο δικαιολογητικό όπως είναι η γνωμάτευση ιατρού για εγγραφή στα προγράμματα αλλά και να εξετάζονται από ιατρούς του ΠΕΔΥ Νίκαιας χωρίς οικονομική επιβάρυνση (κατόπιν επικοινωνίας με την Διεύθυνση Αθλητισμού).

Πληροφορίες και Εγγραφές
Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη
Π. Ράλλη & Θηβών
Τηλ.:2104919139, 210 4933300