Δυο έργα στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Δυο έργα στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας, εξασφάλισαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης.

Συγκεκριμένα, υπέγραψαν την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, Προγραμματική Σύμβαση με τίτλο «Εργασίες επισκευής αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου γηπέδου Εθνικού Σταδίου Δήμου Αγίας Βαρβάρας», προϋπολογισμού 193.750 ευρώ με ΦΠΑ.

Σκοπός του έργου είναι η ανακατασκευή των υφισταμένων αποδυτηρίων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Εθνικού Σταδίου Αγίας Βαρβάρας «Ριμινίτικα», με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται και παραδίδεται στους πολίτες μία σύγχρονη αθλητική υποδομή που εκκρεμούσε για χρόνια, ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια.

Παράλληλα, η Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος έχουν προχωρήσει στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με αντικείμενο την ανακατασκευή και αναβάθμιση του δικτύου αποχέτευσης της οδού Κύπρου, στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το έργο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με ΦΠΑ, περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων: κατασκευή αγωγών αποχέτευσης, κατασκευή φρεατίων, ανακατασκευή παλαιών σωληνώσεων, επανασύνδεση µε τον αγωγό αποχέτευσης και αποκατάσταση οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων στο εύρος διέλευσης των αγωγών. Οι εργασίες αφορούν στο δίκτυο αποχέτευσης της οδού Κύπρου, από οδό Σικελιανού έως οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και τμήμα αγωγού της οδού Καραολή, από οδό Κύπρου έως πεζόδρομο.