Εκατοντάδες Πιστοί υποδέχονται το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης στην Αγία Βαρβάρα (Βίντεο)

Εκατοντάδες Πιστοί υποδέχονται το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης στην Αγία Βαρβάρα , κατακλύζοντας την Ιερά οδό , μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω . Το σεπτό σκήνωμα εν πομπή μεταφέρεται στον προσκυνηματικό Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ και την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και άλλους επισήμους.

Θα ακολουθήσει Δοξολογία χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ενώπιον του ΠτΔ και των εκπροσώπων της Κυβερνήσεως, της Βουλής, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Διπλωματικού Σώματος.

Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης

Το μοναδικό αυτό κειμήλιο για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο σε Ανατολή και Δύση μεταφέρθηκε από τη Βενετία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ύστερα από 1.700 χρόνια και θα παραμείνει στην χώρα μας για έναν μήνα, έως τις 15 Ιουνίου.

Το σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα εκτίθεται για προσκύνημα από το πρωί μέχρι περίπου τις 11 το βράδυ. Στη συνέχεια ο Ναός της Αγίας Βαρβάρας θα κλείνει, αλλά περιμετρικά , δίπλα από τον κεντρικότερο δρόμο του Δήμου, στη πολυσύχναστη Ελευθερίου Βενιζέλου, θα παραμένουν όλη τη νύχτα αστυνομικές δυνάμεις.