Εγκαίνια του Φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ στο Καματερό

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ στο Καματερό, στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη, Τήλου και Θεοτόκου, παρουσία του Προέδρου του ΕΟΠΠΥ Σωτήρη Μπερσίμη, του Βουλευτή Β’ Αθήνας και πρώην Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκου Σαράντη.

Το Φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ καλύπτει μια σημαντική ανάγκη, την παροχή εξειδικευμένων φαρμάκων προς τους ασθενείς. Μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού αλλά και των γειτονικών περιοχών έπρεπε να μετακινηθούν μια μεγάλη απόσταση για να έχουν πρόσβαση σε αυτή την κρίσιμη υπηρεσία υγείας.

Το Φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στεγάζεται σε οίκημα που παραχώρησε ο Δήμος. Όπως είπε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης «Επιτυγχάνουμε έτσι την αποκέντρωση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας και διευκολύνουμε ουσιαστικά την ζωή των συμπολιτών μας που σε τακτική βάση χρειάζονται τις συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές.

Να φτάσει η πρωτοβάθμια φροντίδα και αγωγή υγείας όσο κοντύτερα στους πολίτες, να γίνεται όλο και πιο ουσιαστική η εξυπηρέτηση τους, αυτός πρέπει να είναι ο κοινός μας στόχος. Με λύσεις αντιγραφειοκρατικές, με την κοινή θέληση όλων μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις διαθέσιμες υποδομές με τον καλύτερο τρόπο».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τη Διοίκηση του ΕΟΠΠΥ για την αποτελεσματική συνεργασία χάρη στην οποία προωθούνται λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο έργο του ΕΟΠΠΥ για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ Σωτήρης Μπερσίμης.

Στις κυβερνητικές προσπάθειες για την συνεχή αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στα συγκεκριμένα και δυναμικά αποτελέσματα τους αναφέρθηκε ο Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής.

Σημειώνεται ότι σε χώρο κοντά στο Φαρμακείο θα λειτουργήσουν σύντομα Διοικητικές Υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ, σε κτίριο που επίσης παραχώρησε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.