Μείωση τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Στην μείωση τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού προχώρησε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού , αποτέλεσμα της  καλής κατάστασης των Οικονομικών του Δήμου, που “οφείλεται στην ορθολογική οικονομική διαχείριση η οποία ασκείται εδώ και αρκετά χρόνια”, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου.

Από τους φθηνότερους Δήμους στην Αττική. 

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού είναι ήδη τους Δήμους με τα μικρότερα ανταποδοτικά τέλη για τις κατοικίες στην Αττική και από το 2018 η διαφορά αυτή θα γίνει ακόμη περισσότερο αισθητή από τους κατοίκους.

Αυτό φαίνεται και στον παρακάτω ενδεικτικό πίνακα.
Δήμος Τέλη/τετραγωνικό
Βριλησίων 1,90
Ιλίου 1,25
Νέας Ιωνίας 1,48
Νέας Σμύρνης 1,55
Πεντέλης 1,85
Πετρούπολης 1,18
Χαϊδαρίου 1,48
Αγίων Αναργύρων
– Καματερού 1,25

Απαλλαγές για κοινωνικά αδύναμους 

Επίσης διατηρούνται για το 2018 όλες οι μειώσεις και απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη για απόρους, ΑμεΑ, τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, που έχουν ως εξής:
● Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους άπορους και για άτομα με ατομικό εισόδημα έως 6000, οικογενειακό εισόδημα 8000 προσαυξανόμενο για τα προστατευόμενα μέλη.
● Πλήρης απαλλαγή σε άτομα με 80% αναπηρία και εισόδημα έως 12000. Μείωση 50% σε άτομα με 80% αναπηρία και εισόδημα έως 18000. Μείωση 50% σε άτομα με 67% αναπηρία και εισόδημα έως 12000.
● Πλήρης απαλλαγή για τις μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 15000.
● Μείωση 50% για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα έως 20.000, προσαυξανόμενο για κάθε παιδί πέραν των 2 ανήλικων.
● Μείωση 50% για τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα έως 18.000.
● Πλήρης απαλλαγή για τρίτεκνους και πολύτεκνους με άτομο με αναπηρία στην οικογένεια ( νέο μέτρο).

“Παρά τις γνωστές μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να βελτιώνει την οικονομική του κατάσταση και να μην επιβαρύνει τους κατοίκους, υλοποιώντας σύγχρονες πολιτικές εξοικονόμησης κόστους ενέργειας και μείωσης του όγκου των απορριμμάτων.”, καταλήγει η σχετική ενημέρωση