Ο κ. Κώστας Σάμιος

ΑΧ ΠΟΥ ‘ΣΟΥΝ ΝΙΟΤΗ ΜΟΥ, ΠΟΥ ‘ΔΕΙΧΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ… (Ποίημα αφιερωμένο εξαιρετικά στους “συντρόφους” τής Ανάπλασης…)

Άρθρο του Κώστα Σάμιου*

ΑΧ ΠΟΥ ‘ΣΟΥΝ ΝΙΟΤΗ ΜΟΥ, ΠΟΥ ‘ΔΕΙΧΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ… , είναι ο τίτλος του άρθρου του Κώστα Σάμιου , με το οποίο επιτίθεται με σφοδρότητα στην Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Μπίρμπα στο Αιγάλεω.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο

Πλήρης απομόνωση πολιτική και ανηλεές σφυροκόπημα από τους εργαζόμενους τού Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο τής Πέμπτης 19 Απρίλη για το θέμα τής άσκησης έφεσης (ενδίκων μέσων) από τον Δήμο Αιγάλεω ενάντια στην πρωτόδικη δικαίωση τών εργαζομένων, για καταβολή τού 13ου και 14ου μισθού (δώρα).

Με απίστευτες αστείες δικαιολογίες, η μνημονιακότερη τών μνημονιακών και πλήρως ευθυγραμμισμένη με ό,τι πιο αντιλαϊκό μέτρο εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ, η Διοίκηση τής Ανάπλασης διά τού στόματος τού Δημάρχου κ. Δημήτρη Μπίρμπα, προσπάθησε εις μάτην να δικαιολογήσει την άσκηση έφεσης για μια ακόμα φορά- εναντίον τών εργαζομένων τού Δήμου που τους δικαίωσε πρωτόδικα το δικαστήριο για την καταβολή τού 13ου και 14ου μισθού (δηλαδή τα γνωστά ως δώρα).

Ναι, δεν κάνει κανένας λάθος.

Οι ίδιοι άνθρωποι τότε στην αντιπολίτευση το 2012, 2013, κατακεραύνωναν τη Διοίκηση Καρδαρά και τις τότε κυβερνήσεις, υποσχόμενοι ότι θα ξαναδώσουν τα δώρα που έκοψαν τότε οι επονομαζόμενοι “γερμανοτσολιάδες” και “Τσολάκογλου”.

Ναι, δεν κάνει κανένας λάθος.

Οι ίδιοι – τώρα πια – στην εξουσία τού Δήμου, με απίστευτο αυταρχισμό, οίηση, αλαζονεία και δικομανικό μένος, στέλνουν πάλι – στο Εφετείο – τους εργαζόμενους, ενώ η ίδια η κυβέρνησή τους τούς δίνει το δικαίωμα να μην τις κάνουν (Νόμος Σκουρλέτη), χωρίς καμία επίσπευση – πράξη καταλογισμού ευθυνών κ.τ.λ.

Ναι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούν πάλι για… αυταπάτες σ’ αυτά που τότε έλεγαν και έπρατταν.

Ναι, δεν κάνει κανένας λάθος.

Πλήρως ξεκομμένοι από τη συντριπτική πλειοψηφία τής Κοινωνίας, απομονωμένοι στα Βοναπάρτεια διαμερίσματα τής επίπλαστης εξουσίας τους, βυθίζονται μετά από τέτοιες βραδιές ακόμα περισσότερο στη συνείδηση τού κάθε εργαζόμενου, τού κάθε μεροκαματιάρη που κάποτε τούς πίστεψε και δυστυχώς τους ψήφισε.

Χωρίς αιδώ, χωρίς ίχνος μεταμέλειας, χωρίς ίχνος ταξικής αναφοράς και συνείδησης, επικαλούμενοι έωλα δικονομικά εμπόδια, χωρίς καμία αυτοκριτική και ίχνος μεταμέλειας, οι άλλοτε κήνσορες τής “αριστερής” ηθικής και υποστηρικτές τών λαϊκών αιτημάτων και κινημάτων, κατήντησαν απολογητές – θλιβεροί και ουρά – ό,τι πιο αντιλαϊκού, Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ – ΔΗΘΕΝ – ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ.

Μια παρέα δεινόσαυρων πολιτικών, που τρώει τα παιδιά τής αιγαλιώτικης κοινωνίας, γατζωμένοι στις καρεκλίτσες τους, που μόνη της έγνοια πλέον, είναι να περνούν οι μήνες μέχρι τον Οκτώβρη τού 2019, όταν πλέον θα περάσουν στην Ιστορία, για να μείνουν καταγεγραμμένοι σαν η χειρότερη διοίκηση που πέρασε από τη δημοκρατική προσφυγική πόλη μας.

Μια διοίκηση βαθιά διχαστική, εμμονική θα έλεγε κανείς με τα δικαστήρια, με τις διώξεις, τον ψευτοτσαμπουκά τής – προσωρινής – εξουσίας της που ελέω τών χιλιάδων ψεμμάτων – αυταπατών – που είχαν αραδιάσει, αφ’ ενός μεν στον αιγαλιώτικο λαό, αφ’ ετέρου σε όλη την Ελλάδα, τόσο τα ντόπια στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, όσο και τού κεντρικού φορέα που μέλη τους είναι όλοι – ή σχεδόν όλοι τους – τού ερμαφρόδιτου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 19 ΑΠΡΙΛΗ, ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΙΡΜΠΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΑΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Άλλωστε, μειοψηφία ήταν, και τώρα πια οδεύει νομοτελειακά σε συντριβή, αφού όλοι μαθαίνουν τα καμώματα, τις εμμονές, τις καθημερινές τριβές της σε κάθε τομέα, σε κάθε θέμα, σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα τής καθημερινότητας.

Όλοι γνωρίζουν στο Αιγάλεω ότι “ο Αυτοκράτορας είναι γυμνός”. Από ιδέες, από επιχειρήματα, από τον ίδιο τον αυτοσεβασμό στην Ιστορία τής Δημοκρατικής πόλης μας. Που την κουρελιάζει σπάζοντας κάθε κοινωνικό συμβόλαιο, κάθε ισορροπία με τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους που άλλοτε τους χτυπούσαν την πλάτη και τους ενθάρρυναν σε κάθε διεκδίκηση – αγώνα.

Τώρα για τον κ. Μπίρμπα, οι εργαζόμενοι είναι εχθροί, είναι απέναντι, γιατί διεκδικούν αυτά που δικαιούνται, και που όπως οι εξουσιαστές, και ο ίδιος και οι προηγούμενοι, υποταγμένοι στα μνημόνια τών διεθνών τοκογλύφων, υπέβαλλαν με τον πιο ιταμό και επαίσχυντο τρόπο τις περικοπές τών μισθών τους..

Η αυτονόητη και πασίδηλη πλέον και στον πιο αδαή περί τις δημοτικές εξελίξεις, πολίτη αυτής τής πόλης, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ κ. ΜΠΙΡΜΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕ… ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ και απόλυτα, τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του – Κόμμα, στο οποίο αποτελεί διακεκριμένο στέλεχος, άρα τον βαρύνει απόλυτα η κάθε πολιτική απόφαση, όπως αυτή η ανεκδιήγητη στάση του, με την άσκηση τών ένδικων μέσων (έφεση) εναντίον τών εργαζόμενων τού Δήμου.

Ευτυχώς για τον λαό και τους εργαζόμενους, αποκαλύφθηκε πλήρως και τελειώνει για πάντα η προσωρινή του εξουσία.

*Κωνσταντίνος Δ. Σάμιος

Επικεφαλής τής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ”