Παροχή Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης από τον Δήμο Αιγάλεω

Ενισχύει την παροχή Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης ο Δήμος Αιγάλεω , ώστε να σταθεί δίπλα σε δημότες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Μετά την υπ. αριθ. 23 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ανακοινώνει πως οι κοινωνικές δομές του δήμου Αιγάλεω τίθενται σε επιφυλακή και ενισχύονται με το προσωπικό των υπηρεσιών των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης μας που δεν είσαι σε θέση να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Από την Παρασκευή 20/03/2020 η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αιγάλεω έχει ξεκινήσει την καταγραφή των συμπολιτών του που είναι άποροι, δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες και δεν υπάρχουν στο περιβάλλον τους οικείοι που είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν προκειμένου :

α) να τους εξυπηρετούν για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.

β) να τους προσφέρουν, ειδικά στους άπορους και οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης , δωρεάν βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

γ) να τους συνδράμουν στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους, από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου μας, ανάλογα με τις οδηγίες τους.

δ) να διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους για την παραλαβή αιτήσεων και την παράδοση πάσης φύσεως πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ καθώς και κάθε άλλης εργασίας συναφούς με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Όσοι ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μας καλούνται από την Παρασκευή 20 Μαρτίου να εγγράφονται στην ειδική πλατφόρμα του Δήμου Αιγάλεω με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου koinoniki20@gmail.com

2. Καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο στα τηλέφωνα: 2105315507 & 2105902082 & 2105312591 (καθημερινά από τις 08:00 – 14:00)

Δηλώνοντας τα εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο

Διεύθυνση κατοικίας

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Ηλικία

Το λόγο που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους,(ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και παράλληλα είναι άποροι ή οικονομικά αδύνατοι και δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι, μπορούν να εγγραφούν σε διαφορετική κατηγορία προκειμένου ο Δήμος να τους προσφέρει δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτική περίθαλψη.

Ο δήμος Αιγάλεω απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες ή που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες ή άτομα του περιβάλλοντος τους να μην εγγράφονται στην υπηρεσία.

Μένουμε στο σπίτι – όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.