“Όχι άλλες εφέσεις”- Στον δρόμο της διεκδίκησης του 13ου και 14ου μισθού οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αιγάλεω

Δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 από τις 12.30 το μεσημέρι έως το τέλος της πρωινής βάρδιας

“Όχι άλλες εφέσεις”- Σταθερά και αγωνιστικά , στον δρόμο της διεκδίκησης του 13ου και 14ου μισθού βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αιγάλεω και στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούν την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, δίωρη στάση εργασίας, από τις 12.30 το μεσημέρι έως το τέλος της πρωινής βάρδιας, και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφεία (3ος όροφος Δημαρχείου) της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω , την ώρα που θα συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου με μόνο θέμα την «Άσκηση των Ένδικων Μέσων» για το 13ο και 14ο μισθό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου να δώσουν βροντερό παρών. Προκειμένου να διευκολυνθούν συνάδελφοι να συμμετέχουν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας, προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.

Όχι άλλες εφέσεις

Το αίτημα των εργαζομένων περικλείεται στην φράση ,  “Όχι άλλες εφέσεις” , εννοώντας την τακτική που ακολουθεί η διοίκηση Μπίρμπα στο Αιγάλεω , σε αντίθεση με άλλες δημοτικές αρχές που σε συνεννόηση με τα τοπικά σωματεία , το θέμα της καταβολής του 13ου και 14ου μισθού διευθετείται με τον πλέον ομαλό τρόπο, πέρα από τις δικαστικές αίθουσες.

Αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι

Αποφασισμένοι φέρονται οι εργαζόμενοι να κερδίσουν το δίκαιο αίτημα τους , δηλώνοντας κατηγορηματικά :” δεν θα επιτρέψουμε καμία Οικονομική Επιτροπή να ξεπλύνει στην «κολυμπήθρα του Σιλωαμ» τους Δημοτικούς Συμβούλους της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω οι οποίοι θα κληθούν με την ψήφο τους και ονομαστική ψηφοφορία, να αναλάβουν το βάρος της πολιτικής τους ευθύνης, μπροστά στους εργαζόμενους στο Δημοτικό Συμβούλιο…”

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω

Και πριν ακόμη δουν το φως της δημοσιότητας οι γνωμοδοτήσεις των Νομικών του Δήμου, ορίστηκε ειδική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγάλεω με μόνο θέμα την «Άσκηση των Ένδικων Μέσων» για το 13ο και 14ο μισθό, την Παρασκευή 25 Μαίου 2018 και ώρα 13.00 το μεσημέρι.

Η Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω, πολιτικά υποδεέστερη των καταστάσεων, της ιστορίας της, αλλά και άλλων Δήμων που είχαν την πολιτική παρρησία να στηρίξουν τους εργαζόμενους στο θέμα του 13ου και 14ου μισθού και μεταβιβάζοντας δήθεν την ευθύνη στους «γνωμοδοτούντες» νομικούς του Δήμου, θεωρεί πως οι εργαζόμενοι μασούν κουτόχορτο.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πως η Διοίκηση του Δήμου πολιτικά (και όχι νομικά) παίρνει εμπράκτως θέση κατά του 13ου και 14ου μισθού και υπέρ του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (κοινώς μνημόνιο) που πετσόκοψε μισθολογικά τους εργαζόμενους. Πετά τον αντιμνημονιακό μανδύα και σήμερα με κάθε τρόπο «περιφρουρεί» σθεναρά κάθε μνημονιακή διάταξη. Καμία «γνωμοδότηση» δεν θα νομιμοποιήσει πολιτικά τον Δήμαρχο Αιγάλεω και επικεφαλή της κυβερνώσας παράταξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον πολιτικό του «στρουθοκαμιλισμό».

Είμαστε επίσης σίγουροι πως εάν οι ίδιοι δικηγόροι ήταν εντολείς των εργαζομένων στην νομική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού, η διάταξη του Σκουρλέτη (άρθρο 54 του Ν.4447/2016) για προαιρετική άσκηση ή μη των ένδικων μέσων, θα είχε άλλη βαρύτητα. Την δουλειά τους κάνουν…

Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα παλέψουμε προκειμένου να καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες του ίδιου του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μπίρμπα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 13.00, να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφεία (3ος όροφος Δημαρχείου) της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω. Καλεί το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου να δώσουν βροντερό παρών. Προκειμένου να διευκολυνθούν συνάδελφοι να συμμετέχουν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας, προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.

Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε καμία Οικονομική Επιτροπή να ξεπλύνει στην «κολυμπήθρα του Σιλωαμ» τους Δημοτικούς Συμβούλους της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω οι οποίοι θα κληθούν με την ψήφο τους και ονομαστική ψηφοφορία, να αναλάβουν το βάρος της πολιτικής τους ευθύνης, μπροστά στους εργαζόμενους στο Δημοτικό Συμβούλιο…