«Η άσκηση κερδίζει ζωή»… Διημερίδα στον Ασπρόπυργο

«Η άσκηση κερδίζει ζωή»… Διημερίδα, με μελλοντικά προγράμματα στον Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. του Δήμου Ασπροπύργου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρόντων των κκ. Ιωάννη Κατσαρού, Πρόεδρο του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. και Αντώνη Κοναξή, Αντιπρόεδρο, η διημερίδα πρόληψης και ενημέρωσης του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», προς τα μέλη του Α’ και Β’ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ασπροπύργου, στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2020.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Ι. Μελετίου, ανέφερε, με αφορμή την εκδήλωση: «H Δημοτική Αρχή αποδεικνύει έμπρακτα, πως η υπερτοπικότητα και η εξωστρέφεια, δεν είναι έννοιες που αφορούν μόνο την ανάπτυξη και την οικονομία. Η εμπλοκή μας με πανελλήνιους και παγκόσμιους οργανισμούς και δομές, οι κατάλληλοι χειρισμοί των συνεργασιών, μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα στην ποιότητα ζωής, είτε μέσα στο σπίτι του πολίτη, είτε σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης πολύ κοντά στο σπίτι του, είτε και τα δύο. Ο Ασπρόπυργος έχει από καιρού εισέλθει σε νέα τροχιά, και έχει αρχίσει ήδη να αποτελεί υψηλό πρότυπο στον συγκεκριμένο τομέα για πολλούς Δήμους της Ελλάδας».

Τα μέλη αγκάλιασαν θερμά τα όσα ανέλυσαν οι ομιλητές κκ., Παναγιώτης Κουλούβαρης – Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικης της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence», Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη Β’, της Προπαιδευτικής Παθολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής Π.Γ.Ν. «Αττικόν», και Άννα Μιλκονίδου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Σύμβουλος Προγράμματων Μαζικού Αθλητισμού «Αναγέννηση και Πρόοδος». Γενικό συμπέρασμα όλων των διαλέξεων ήταν πως: «Η άσκηση κερδίζει ζωή, μας ξαναδίνει το δικαίωμα που μας αφαίρεσε η σύγχρονη ζωή, είναι ένα δωρεάν χάπι».

Ολοκληρώθηκε η Δράση: Η άσκηση είναι Φάρμακο

Αποτελεί πλέον παγκόσμια επιστημονική διαπίστωση, ότι ο αθλητισμός είτε θεραπεύει εξολοκλήρου ιατρικές παθήσεις και καταστάσεις, είτε συνδράμει υποστηρικτικά προς την θεραπεία τους, παράλληλα με ιατρική παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με τη νέα τάση των πολιτικών «μαζικής άθλησης», προς την βελτίωση ποιότητας ζωής των πληθυσμών, η διημερίδα αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Στο τέλος τα μέλη του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. συμπλήρωσαν φόρμες ενδιαφέροντος, με σκοπό την κατάρτιση προγραμμάτων και την σύσταση ομάδων, ώστε στο άμεσο χρονικό διάστημα, να ξεκινήσουν εβδομαδιαία τμήματα άθλησης στον Δήμο μας. Το οργανόγραμμα των τμημάτων αναμένεται να κυμανθεί σε 2–3 ώρες εβδομαδιαίως, σταθερά, αφού προηγουμένως θα έχουν συμπληρωθεί τα κατάλληλα ερωτηματολόγια, και ληφθούν προσωπικές συνεντεύξεις, αναφορικά με την φυσική κατάσταση και τα ιδιαίτερα ιατρικά θέματα των συμμετεχόντων.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα του ειδικού αυτού αθλητικού προγράμματος, θα καταγραφούν, σε κάθε επίπεδο, ώστε να ανιχνευθούν τα ποσοστά βελτίωσης της υγείας και ποιότητας ζωής των συμμετεχόντων.

Ο κ. Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη Β’, της Προπαιδευτικής Παθολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής Π.Γ.Ν. «Αττικόν», χαρακτηριστικά δήλωσε στα μέλη του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. κλείνοντας τον κύκλο των διαλέξεων: «Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτήν την Δημοτική Αρχή».

Ανταποκρινόμενοι στο κοινό συναίσθημα των πολιτών, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., δεσμεύθηκαν να στηρίξουν την δράση με κάθε μέσο. Στην ενημερωτική ημερίδα παρέστη και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Νέων Κοινωνικών Δομών και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεωργία Πηλιχού καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η.