Ασπρόπυργος : Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αθλητικές και Εκπαιδευτικές δράσεις

Αθλητικές και Εκπαιδευτικές δράσεις στον Δήμο Ασπροπύργου στο πλαίσιο της Πανελλήνιας και Πανευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2018

 

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αθλητικές και Εκπαιδευτικές δράσεις στον Δήμο Ασπροπύργου στο πλαίσιο της Πανελλήνιας και Πανευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2018 του Τμήματος Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Ασπροπύργου, την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, με την πολύτιμη υποστήριξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος #BeActive-Sports and Olympic Education Workshop” της Επιτροπής #BeActiveHellas του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού/ΓΓΑ.

Οι ογδόντα μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου του Ασπρόπυργου συμμετείχαν στην εκμάθηση τεχνικής και κανονισμών των αθλημάτων της Πετοσφαίρισης, της Καλαθοσφαίρισης, του Κλασσικού Αθλητισμού (στίβου), στην Πετοσφαίριση Καθιστών (Παραολυμπιακό άθλημα) και στο εργαστήρι αξιών με τον χρυσό Παραολυμπιονίκη της πόλης, κ. Παύλο Μάμαλο. Στην υλοποίησης της δράσης συνέβαλαν επίσης, η Υπεύθυνη του Προγράμματος της Ειδικής Ολυμπιακής Παιδείας, Δρ. Ιλεάνα Κλοκώνη, η Υπεύθυνη του Τμήματος Αθλητικών Δραστηριοτήτων Κ.Φ.Α, κ. Αλεξάνδρα Τσίγκου και οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ.κ. Χρήστος Σούτας, Νικολέττα Τριβέλλα και Ευαγγελία Φωτοπούλου.

Κάθε παιδί παρέλαβε δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο από τον Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η, καθώς και υλικό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #BeActive και διπλώματα για την “active” συμμετοχή τους από το Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού/ΓΓΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη δράση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας, κ. Ιωάννης Κατσαρός, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ Αντώνιος Κοναξής, καθώς και τα μέλη Μαρία Γκούμα και Νικόλαος Τερζόγλου.

Στόχος του Τμήματος Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τα συγκεκριμένα αθλήματα και ειδικότερα, η παραπάνω δράση, σε συνεργασία με το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα να συνεχιστεί και με τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου.