Ενημέρωση από τον Δήμο Ασπροπύργου για τα απορρίμματα

Ενημέρωση από τον Δήμο Ασπροπύργου για τα απορρίμματα και πως πρέπει να τα διαχειρίζονται οι Πολίτες αυτή την περίοδο , με επιστολή του αναφέρεται ο Δήμαρχος Νίκος Μελετίου.

Η επιστολή αναφέρει:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα η χώρα μας και κατά συνέπεια ο Δήμος μας, περνά κρίσιμες και πρωτόγνωρες στιγμές, σε εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία των πολιτών.

Η Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία και οι φορείς τους, η Περιφέρεια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση β’ βαθμού, μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό τους, δίνουν καθημερινά τη μάχη για να προασπίσουν την ΥΓΕΙΑ όλων μας. Στη προσπάθειά αυτή θέλουμε τη βοήθεια όλων σας.

Πρέπει ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ να βοηθήσουμε κάνοντας τα εξής:

  1. Κατεβάζουμε τα πάσης φύσεως απορρίμματα του σπιτιού, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνο το βράδυ. Φροντίζουμε τα απορρίμματα να είναι καλά δεμένα σε σακούλες μέσα στους κάδους. Δεν υπερφορτώνουμε τους κάδους με απορρίμματα.

  2. Τον επόμενο μήνα δεν βγάζουμε έξω κάθε είδους μη χρήσιμα για εμάς αντικείμενα, όπως τραπέζια, καρέκλες, στρώματα ή ηλεκτρικές συσκευές.

  3. Δεν κλαδεύουμε και δεν αφήνουμε απορρίμματα ανακαινίσεων ή οικοδομικά υλικά στους κάδους ή στα πεζοδρόμια.

Όταν θα επανέλθουμε στην κανονικότητα, ο Δήμος μας θα φροντίσει, όπως άλλωστε κάνει τόσα χρόνια για την καθαριότητα της πόλης.

Επιβάλλεται η υπηρεσία καθαριότητας και το προσωπικό της, που δίνει νύχτα μέρα τη μάχη, στις σημερινές επιδημικές συνθήκες να ασχοληθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με την συλλογή των οικιακών απορριμμάτων.

Λάβετε υπόψη σας ότι, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μέσω των ειδικών διατάξεων για άδειες ειδικού σκοπού (εργαζόμενοι με παιδιά ή προβλήματα υγείας), πρέπει να απολαμβάνουν του δικαιώματος τους, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η υπηρεσία καθαριότητας να λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό.

Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, δείχνοντας κατανόηση και αλληλεγγύη για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση, προστατεύοντας τη δημόσια ΥΓΕΙΑ, αλλά και τους εργαζόμενους που την υπηρετούν.

Συνεχίζουμε το έργο, που μας έχετε αναθέσει με την υπευθυνότητα που μας αναλογεί, συνεργαζόμενοι με όλους τους φορείς της πολιτείας.

Νικόλαος Ι. Μελετίου

Δήμαρχος Ασπροπύργου

Μέλος Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.