Ευχαριστίες του Πρόεδρου της Κ.Ε.Δ.Ε προς τον Δήμαρχο Ασπροπύργου

Ευχαριστίες του Πρόεδρου της Κ.Ε.Δ.Ε προς τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, για την κατάθεση απόψεων στη διαμόρφωση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Νομοθετικής Ρύθμισης, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025, κατέθεσε τις απόψεις του με σκοπό να συνδράμει στη διαμόρφωση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, που αφορά στον προγραμματισμό των δημοτικών έργων και δράσεων που θα ενταχθούν στο Ε.Π.Α.

Στην κοινή αυτή προσπάθεια Αυτοδιοίκησης και Πολιτείας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. με επιστολή του ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, ο οποίος, για μια ακόμα φορά στέκει αρωγός σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα θεωρώντας άκρως ουσιαστική τη συμμετοχή τόσο της Κ.Ε.Δ.Ε., όσο και των ΟΤΑ Α’ βαθμού και των συλλογικών οργάνων στο σχεδιασμό του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025.

Στην αναλυτική, ανά θεματική ενότητα εισήγησή του, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου καταλήγει ότι οι βασικές προτεραιότητες – παρεμβάσεις είναι οι κάτωθι:

  1. Υποδομές Υγείας, με την απαραίτητη Υλικοτεχνική Υποδομή και το απαιτούμενο Ανθρώπινο Δυναμικό

  2. Πολιτικές Ένταξης Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων, στην Εργασία και την Εκπαίδευση

  3. Πολιτικές Απασχόλησης για όλες τις ομάδες του πληθυσμό, σε αστικές, αγροτικές και νησιωτικές περιοχές

  4. Πολιτικές Ενίσχυσης της συμμετοχής των Α.Μ.Ε.Α. σε όλο το φάσμα της Κοινωνικής Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής δραστηριότητας

  5. «Εκμετάλλευση» του Επιστημονικού Κεφαλαίου όλων των ειδικοτήτων Ελλήνων που διαπρέπουν στο Εξωτερικό.

  6. Άνοιγμα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε Διεθνείς Συνεργασίες, στους τομείς της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Ψηφιακής Εκπαίδευσης.