Οι μαθητές των Παιδικών Σταθμών του Ασπρόπυργου έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Οι μαθητές των Παιδικών Σταθμών του Ασπρόπυργου έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας,

Η Αντιδήμαρχος κ. Μαυρίδη Σοφία

κ. Σοφία Μαυρίδη να καλεί τους μαθητές να εκφραστούν μέσα από ζωγραφιές , δράσεις και κατασκευές. Τα παιδιά άφησαν μέσα από τα έργα τους το δικό τους αποτύπωμα στην προσπάθεια αυτή, ήρθαν σε επαφή με την φύση, ενώ οι εκπαιδευτικοί των Σταθμών τους μίλησαν για την αναγκαιότητα σεβασμού προς την φύση με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση τους σε περιβαλλοντικά θέματα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ το 1972 και εορτάζεται την 5η Ιουνίου κάθε χρόνο, ως ημέρα ενημέρωσης του κοινού για περιβαλλοντικά θέματα. Την ώρα αυτή, που ο πλανήτης εκπέμπει SOS και η περιβαλλοντική ρύπανση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, η σημασία αυτής της ημέρας μοιάζει πιο επίκαιρη και απαραίτητη από ποτέ άλλοτε.

Η σχέση του ανθρώπου με την φύση είναι μια σχέση αλληλεπίδρασης. Έχουμε χρέος λοιπόν όλοι μας να σεβαστούμε το περιβάλλον. Το οφείλουμε στα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου.