“Ο Νέος Μακεδονικός αγώνας για την ακύρωση του προσυμφώνου”-Διάλεξη του Νίκου Λυγερού στον Ασπρόπυργο

“Ο Νέος Μακεδονικός αγώνας για την ακύρωση του προσυμφώνου”, είναι το θέμα της διάλεξης του Στρατηγικού Συμβούλου κ. Νίκου Λυγερού που θα αναπτύξει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, στις 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων (¨Δημήτριος Καλλιέρης¨).

Σύντομο Βιογραφικό Νίκου Λυγερού

Ο κ. Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας Μαθηματικός, Συγγραφέας, Ποιητής, Ζωγράφος, Σκηνοθέτης, ασχολείται με τη Μουσική, την Κοινωνιολογία, την Οικονομία, την Αρχαιολογία, το Μάνατζμεντ, τη Στρατηγική και τη Γεωπολιτική.

Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης, διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια. Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο.

Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p) (εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών). Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής του γένους Καραθεοδωρή και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου (μαθηματικός) και του Αλέξανδρου (διπλωμάτης) όντας επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή.

Ίδρυσε το Ίδρυμα Αλτρουϊσμός στην Κύπρο, που προωθεί τις μαζικές προσφυγές κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων και εντόπισε επακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον Πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή του.