Τα παιδιά του Ασπρόπυργου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ευρώπης

Τα παιδιά του Ασπρόπυργου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ευρώπης , με αφορμή τον εορτασμό της στις 9 Μαΐου ,  

με έναν πολύ δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», όπου το 1950, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου κ. Σοφία Μαυρίδη, στο πλαίσιο του προγράμματος Ζω_Δυτικά και σε συνεργασία με την My_Grand_Road, προέτρεψε τα παιδιά να ανεβάσουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φωτογραφίες και ζωγραφιές για την Παγκόσμια Ημέρα της Ευρώπης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς τον θεσμό και την αναγκαιότητα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν για ακόμη μια φορά συγκινητική και μέσα από φωτογραφίες, ζωγραφιές και κολάζ, απέδωσαν την εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από το αθώο παιδικό πρίσμα.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου σε δήλωση του ανέφερε:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί πλέον την ευρύτερη οικογένειά μας. Καλωσορίζουμε λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Ευρώπης, ως γιορτή Ειρήνης, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των εθνών και των λαών της Ε.Ε. Γνωρίζουμε, πως η πανδημία του COVID-19 έφερε στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για τη διαφοροποίηση του Βορρά και του Νότου, Κέντρου και Περιφέρειας, όμως εμπιστευόμαστε πως όλα τα ιδιάζοντα ζητήματα θα ξεπεραστούν κι όλη η Ευρώπη θα προχωρήσει μαζί σε επίπεδο ασφάλειας, παραγωγικών δυνάμεων, κοινωνικής πρόνοιας και βιώσιμης ανάπτυξης».