Προσφυγή στο ΣτΕ από τον Δήμο Ασπροπύργου για την επίταξη εκτάσεων για την κατασκευή αγωγού καυσίμων

Προσφυγή στο ΣτΕ από τον Δήμο Ασπροπύργου κατατέθηκε σχετικά με την επίταξη εκτάσεων για την κατασκευή αγωγού καυσίμων.

Σε μια σειρά ενεργειών προχώρησε η δημοτική αρχή του Νίκου Μελετίου στον Ασπρόπυργο σχετικά με την επίταξη εκτάσεων για την κατασκευή αγωγού καυσίμων.\

Το θέμα που προέκυψε αναφορικά με την Επίταξη Εκτάσεων από το Υπουργείο Άμυνας για την κατασκευή αγωγού καυσίμων, επ’ ωφελείας της Πολεμικής Αεροπορίας (Αεροπορική Βάση Ελευσίνας 112 Π.Μ), έτυχε της άμεσης αντίδρασης και της Προσφυγής στην Δικαιοσύνη από τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κ. Θεμιστοκλής Τσίγκος σε συνεργασία με νομικό σύμβουλο προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή εφαρμογής του συγκεκριμένου σχεδιασμού Επίταξης, που κατά κοινή ομολογία δημιουργεί πολλά προβλήματα σε ιδιοκτησίες κατοίκων, καθώς ο όλος σχεδιασμός του έγινε εν αγνοία της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Θεμιστοκλής Τσίγκος πέραν των ενεργειών ενημέρωσης των κατοίκων και της ανάρτησης των σχεδίων για ενημέρωση στο Δημοτικό Κατάστημα σε συνεργασία με τη νομικό σύμβουλο, σύμφωνα με την Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 73/2020 προέβησαν στις κάτωθι ενέργειες:

  1. Υπέβαλλαν προσφυγή στο ΣτΕ, ως προς την νομιμότητα της επιτάξεως, η οποία γνωστοποιήθηκε στο Δήμο 12/2/2020.

  2. Προχώρησαν σε αίτηση αναστολής εργασιών με ασφαλιστικά μέτρα για την αποτροπή έναρξης εργασιών σε βάρος ιδιοκτησιών και την καταστροφή σε ότι βρίσκεται επ’ αυτών (οικίες, μανδρότοιχοι, δέντρα, κηπευτικά κ.α)

Όσο αφορά την Προσφυγή ορίστηκε δικάσιμος το συντομότερο δυνατό, ήτοι τον Ιούνιο 2020, ενώ αναφορικά με την αίτηση αναστολής, εξεδόθη από τον Πρόεδρο του Στ’ τμήματος του ΣτΕ προσωρινή διαταγή αναστολής εκτελέσεων των εργασιών, την οποία κοινοποιούμε για ενημέρωση των κατοίκων.

Η Δημοτική Αρχή δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Θεμιστοκλή Τσίγκου αποδεικνύει ότι βρίσκεται, για μια ακόμη φορά δίπλα στους δημότες της, ενεργώντας συντονισμένα και μεθοδικά για τη διαφύλαξη των συμφερόντων τους και το καλό του Ασπρόπυργου.