“Αποδοκιμάσαμε πολιτικά και δεν θα συμμετάσχουμε στην εταιρία που συστήνει η κυβέρνηση για αναπλάσεις στην Αθήνα”

Αποδοκιμάσαμε πολιτικά και δεν θα συμμετάσχουμε στην εταιρία που συστήνει η κυβέρνηση για αναπλάσεις στην Αθήνα, δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», ενώ κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι λειτουργεί υπερσυγκεντρωτικά με ένα μοντέλο που έχει χρεοκοπήσει, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

“Αποδοκιμάσαμε πολιτικά και δεν θα συμμετάσχουμε στην εταιρία που συστήνει η κυβέρνηση για αναπλάσεις στην Αθήνα, όχι γιατί δεν μας δόθηκε κάποια περίοπτη θέση στο σχήμα.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει ότι μία τέτοια δομή θα είχε νόημα μόνο αν μπορούσε να αξιοποιήσει, συνδέοντας μεταξύ τους τα σχέδια που με πολύ κόπο και χρήμα έχουν καταρτισθεί και υλοποιούνται για την αναζωογόνηση της πρωτεύουσας.

Θα έπρεπε μάλιστα να διδαχθεί η κυβέρνηση από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες παλαιότερων σχημάτων που τώρα δεν υπάρχουν, όπως η Εταιρία για την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων ή το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας.

Σήμερα ξέρετε τι συμβαίνει; Η κυβέρνηση επέλεξε να λειτουργήσει υπερσυγκεντρωτικά, με πρότυπο ένα μοντέλο κράτους που έχει σε όλο τον κόσμο χρεοκοπήσει. Δεν νομίζω ότι έχουν στο μυαλό τους κάτι ολοκληρωμένο.

Ίσως να μην το θέλουν κιόλας. Αλλιώς θα έρχονταν και θα μας έλεγαν “ωραία η παρέμβασή σας με τις πεζοδρομήσεις και τις παρεμβάσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο, πάρτε τα μέσα και τους επιπλέον πόρους να το κάνετε ακόμη πιο πλήρες και ακόμη πιο γρήγορα”.

Δεν το κάνουν όμως αυτό. Ας το έκαναν και ας έκοβαν μόνοι τους την κορδέλα ο κ. Φλαμπουράρης και ο κ. Σπίρτζης. Σας το λέω ειλικρινά, έτσι κι αλλιώς δεν μου αρέσει να κόβω κορδέλες.

Δεν το έκανα πουθενά, ούτε στο Σεράφειο, ούτε στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, ούτε όταν ξανακάναμε τη Βίλα Αμαλίας σχολείο, ούτε πουθενά. Θεωρώ ότι σκοπεύουν να κάνουν αποσπασματικές παρεμβάσεις στην Αθήνα με κριτήρια άγνωστα.

Πηγαίνουν να κάνουν πασαλείμματα και αυτά τα πασαλείμματα η Αθήνα τα έχει πληρώσει. Επιμένουμε ότι χρειάζεται προσήλωση πάνω στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης του δήμου Αθηναίων, που υπογράφουν 17 υπουργεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη και που χρειάζεται γενικό προσκλητήριο.

Δεν περισσεύει κανείς και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τον τρόπο να συντονίσει όλους τους φορείς που πρέπει να εμπλακούν στην προσπάθεια”.είναι ολόκληρη η δήλωση του κ.Γιώργου Καμίνη.