Ξεκίνησε η νέα διανομή τροφίμων του ΤΕΒΑ από τον Δήμο Αθηναίων

Ξεκίνησε η νέα διανομή τροφίμων του ΤΕΒΑ από τον Δήμο Αθηναίων σε 16.595 δικαιούχους, στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

«Η αλληλεγγύη με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χωρίς διακρίσεις, αποτελεί σταθερή μας επιδίωξη» ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, επισημαίνοντας ότι το ευρύ δίχτυ κοινωνικής προστασίας βρίσκεται πάντα στις υψηλές προτεραιότητες της Αθήνας.

 

Οι ωφελούμενοι ενημερώνονται με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για την ακριβή ημέρα και ώρα εξυπηρέτησής τους με αναμενόμενο μέσο χρόνο αναμονής τα πέντε λεπτά της ώρας. Στους δικαιούχους θα διανεμηθούν μακαρόνια, τοματοπελτές, ελαιόλαδο, γάλα, ζάχαρη, τόνος και κομπόστα. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σε ειδικό χώρο του δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους  66), από τις 08.30 έως τις 14.00.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ισότητας και Πρόνοιας Μαρία Στρατηγάκη τόνισε: «προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι καταφέραμε πλέον οι διανομές του ΤΕΒΑ να γίνονται  εξ ολοκλήρου online. Οι απαραίτητες υπογραφές παραλαβής σημειώνονται με γραφίδα στα tablet που έχουμε προμηθευτεί ειδικά για αυτή τη διαδικασία».

Το ΤΕΒΑ είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων  της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FEAD) για το οποίο Εθνική Αρχή Συντονισμού είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.