Γερμανοί Πολίτες Ελληνικής καταγωγής προσφέρουν 200 χιλιάδες ευρώ στον δήμο Αθηναίων

Γερμανοί Πολίτες Ελληνικής καταγωγής προσφέρουν 200 χιλιάδες ευρώ στον δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα στις κοινωνικές δομές του .

Η προσφορά ανακοινώθηκε στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη , ξεπερνά το ποσόν των 200 χιλιάδων ευρώ και γίνεται σε συνεργασία με κλινική της πόλης Bremerhaven και την ανθρωπιστική οργάνωση TAFEL.  

Πρόκειται για ένα ασθενοφόρο, ένα κοντέινερ με τρόφιμα αναλώσιμα και ρουχισμό, ιατρικό εξοπλισμό και εξοπλισμό οδοντιατρείου, που όπως είπαν στον κ. Καμίνη οι Έλληνες ομογενείς κ.κ. Αλέξης Βάιος και Γιάννης Πανίδης, προορίζονται για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Η δωρεά αφορά στην ενίσχυση του κοινωνικού έργου που συντελείται στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων συμμετείχαν ακόμη ο διευθυντής του Νοσοκομείου ΑΜΕΟS στο Bremerhaven, Γιούργκεν Βίσλερ, o υπεύθυνος της ΜΚΟ TAFEL στη γερμανική πόλη της Bremerhaven, κ. Μάνφρεντ Γιαμπς, καθώς και η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ κυρία Ελένη Κατσούλη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για τη γενναιόδωρη προσφορά, μίλησε με θερμά λόγια για την έμπρακτη, συνεχή και ευγενή αρωγή στο κοινωνικό έργο που επιτελείται στο δήμο Αθηναίων, σημειώνοντας ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία και προσφορά είναι αυτές που ουσιαστικά στηρίζουν υλικοτεχνικά και χρηματικά το έργο που επιτελείται στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων.

Ιδιαίτερα συγκινημένη ευχαρίστησε τους χορηγούς  η πρόεδρος  του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου ΑθηναίωνΕλένη Κατσούλη, τονίζοντας ότι οι κύριοι Manfred Jabs, Jörgen Wißler,  Αλέξης Βαΐου και Γιάννης Πανίδης, είναι ήδη αρωγοί στο έργο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων με παλαιότερες γενναιόδωρες χορηγίες τους. Η κυρία Κατσούλη ανέφερε χαρακτηριστικά τη δωρεά ενός ακόμη ασθενοφόρου, νοσοκομειακών κρεβατιών, τροφίμων και παιδικών προϊόντων, όπως και τη χρηματοδότηση για την τοποθέτηση στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων καμερών ασφαλείας και ηλεκτρικών ρολό.