H «Εστία των Αθηνών» μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο φιλόξενο χώρο για άστεγους ηλικιωμένους

H «Εστία των Αθηνών»  μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο φιλόξενο χώρο για άστεγους ηλικιωμένους,  μία δημοτική δομή φιλοξενίας  που προσφέρει θαλπωρή και ζεστασιά σε έως και 52 άστεγους ηλικιωμένους

Κώστας Μπακογιάννης: Ακόμη μία συνεργασία με κοινό στόχο να κάνουμε την Αθήνα μία ανθρώπινη πόλη

Σε μια περίοδο που η χώρα δοκιμάζεται από  την πανδημία του Covid-19, με σημαντικές επιπτώσεις στη καθημερινή ζωή των πολιτών, ο Δήμος Αθηναίων προτάσσει τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και μεριμνά για τους πλέον ευάλωτους συνανθρώπους μας, τους άστεγους υπερήλικες. 

Αξιοποιώντας το επιτυχημένο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε με την καθοριστική συμβολή της εταιρείας  Beverage World του «Ομίλου Φώτος Φωτιάδης» σε εκτεταμένη ανακαίνιση  της «Εστίας των Αθηνών». Πρόκειται για μία δημοτική δομή φιλοξενίας  που προσφέρει θαλπωρή και ζεστασιά σε έως και 52 άστεγους ηλικιωμένους, σε ένα αξιοπρεπές  περιβάλλον καθημερινής διαβίωσης.

 Η ανακατασκευή της «Εστίας» την μεταμόρφωσε σε ένα πολύ  όμορφο και σύγχρονο χώρο. Ολόκληρο το κτίριο βάφτηκε, όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι ανανεώθηκαν και νέες λευκές συσκευές (ψυγεία, πλυντήριο, φούρνος μικροκυμάτων) αντικατέστησαν τις προηγούμενες. Δημιουργήθηκε μια ολοκαίνουργια σύγχρονη τραπεζαρία για να τρώνε οι φιλοξενούμενοι, ενώ όλα τα δωμάτια πλέον διαθέτουν τηλεόραση.

Με την ανακατασκευή της «Εστίας των Αθηνών» την  οποία «υιοθέτησε» η «Beverage World», με την φροντίδα των ανθρώπων της και με την διαρκή στήριξη του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) στο οποίο ανήκει, η καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν εκεί γίνεται πιο ευχάριστη.

 

O Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Beverage World»  Παύλο Φωτιάδη και τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας  Γιώργο Μακρυγιαννάκη δήλωσε τα εξής: «To πρόγραμμα “Υιοθέτησε την πόλη σου” έχει αποδείξει ήδη στην κοινωνία ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση μας για πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε στην Αθήνα και όλα εκείνα που μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα από την συνεργασία, τις συνέργειες και την αλληλεγγύη. Από την πρώτη στιγμή της υλοποίησής του, το αγκάλιασαν φορείς, σύλλογοι και επιχειρήσεις με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τον άνθρωπο. Γι αυτό ευχαριστώ και την “Beverage World” που εντάχθηκε στο πρόγραμμα και ανέλαβε ένα σημαντικό κομμάτι στήριξης πολιτών που έχουν ανάγκη. Είναι ακόμη μία συνεργασία προς τον κοινό στόχο. Να κάνουμε την Αθήνα μία ανθρώπινη πόλη».

Από την πλευρά του, ο κ. Φωτιάδης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων για την υποδοχή και την εποικοδομητική συνάντηση τους δήλωσε σχετικά: «Η κρίση της πανδημίας κατέστησε ακόμα πιο επείγουσα την έμπρακτη αλληλεγγύη και ιδιαίτερα τη μέριμνα για τους πλέον ευάλωτους συνανθρώπους μας. Στηριζόμενοι στις διαχρονικές ανθρωποκεντρικές μας αξίες, είμαστε δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ενισχύοντας το αξιόλογο έργο του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην προάσπιση της υγείας και στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης αυτών των ομάδων». 

 

Ο Δήμος Αθηναίων με τον πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, έχει πετύχει ένα πολυεπίπεδο πλέγμα δράσεων, σημαντικό μέρος των οποίων αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη. Όπως στην περίπτωση της «Εστίας των Αθηνών», έτσι και σε άλλες, έχει πετύχει αποτελεσματικές συνεργασίες με εταιρείες, φορείς και ιδρύματα, προκειμένου να ενισχύσει κοινωνικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την πόλη, προσφέροντας στέγη, φαγητό, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και χαρίζοντας χαμόγελο σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.