Ανοιχτοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων

Ανοιχτοί θα παραμείνουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με απόφαση της δημοτικής αρχής , παρά την απόφαση της ΚΕΔΕ να κλείσουν εκείνη την ημέρα όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, σε ένα κοινό μέτωπο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ΚΕΔΕ ΠΟΕ ΟΤΑ και εργαζομένων στους σταθμούς ενάντια στην Κυβερνητική διάταξη, με την οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων (4) ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ο Δήμος Αθηναίων λέει όχι στο κλείσιμο των παιδικών σταθμών εκείνη την ημέρα και ζητά από την ΚΕΔΕ να ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση, προκειμένου αυτή να ανακαλέσει την απαράδεκτη διάταξη.

Ταυτόχρονα την επικρίνει που προτείνει στους Δήμους να κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς την ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου. “Με τον τρόπο αυτό όμως, αντί να πιεστεί η κυβέρνηση να υποχωρήσει, καταδικάζονται σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες γονείς. Ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει ότι οι 75 βρεφονηπιακοί σταθμοί του, την ερχόμενη Τρίτη, θα παραμείνουν ανοιχτοί.”, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Ωστόσο , αναφερόμενη στο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σημειώνει ότι αποτελεί μια ακόμη κίνηση υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων από την κυβέρνηση, με παράλληλη αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους δήμους. Σε έναν τομέα μάλιστα, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, που οι δήμοι διακρίνονται για τις άψογες υπηρεσίες που προσφέρουν σε χιλιάδες οικογένειες.