«Ο Πολιτισμός στις Γειτονιές» του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα «Ο Πολιτισμός στις Γειτονιές» σχεδίασε και υλοποιεί το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων με τα μέλη του καθώς και 50 από τα μεγαλύτερα δημόσια και ιδιωτικά πολιτιστικά ιδρύματα της Αθήνας. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τον πολιτισμό και τους φορείς του στις γειτονιές της πόλης και να παρουσιάσει δράσεις και στις επτά (7) Δημοτικές Κοινότητες. Το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων έχει ως ιδρυτικό χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται η παράσταση «Τρίπλες και Τριπλέτες» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση που παρουσιάζεται Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 17.00, στο κλειστό γήπεδο «Παναγιώτης Γκάζγκας»» του δήμου Αθηναίων στο Μετς .

Η δράση υλοποιείται  με την στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, φέρνοντας την παράσταση σε χορογραφία και δραματουργία από τη Μέντη Μέγα, σε τέσσερα δημοτικά γήπεδα μπάσκετ τις Δευτέρες 16 Απριλίου, 14 & 21 Μαΐου 2018, στα γήπεδα Στρέφη, Γουδή  και  Γκράβας – Αντώνης Τρίτσης, αντίστοιχα.

Με ένα τρόπο πρωτότυπο και ανατρεπτικό, η παράσταση «Τρίπλες και Τριπλέτες» μυεί τους εφήβους αλλά και τους ενήλικες, στα μεγάλα ερωτήματα της τέχνης, αντιπαραθέτοντάς την με το συναρπαστικό κόσμο του αθλητισμού. Η παράσταση αξιοποιεί τη συνθήκη των δημοφιλών reality shows επιβίωσης και επίδειξης ταλέντων, για να την ανατρέψει ολοκληρωτικά και πολύ χιουμοριστικά. Ξεχάστε τους νικητές και τους ηττημένους, τον οπαδισμό και την εμπορευματοποίηση της δεξιότητας, τα στερεότυπα ομορφιάς και σωματικής ευεξίας. Στην τέχνη, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εδώ, αντί για τα καλάθια, άλλα πράγματα μετρούν. Ή, όπως έλεγε ένα γκράφιτι, «η ποίηση είναι ένα extreme σπορ».

Συντελεστές

Χορογραφία & Δραματουργία: Μέντη Μέγα

Σύνθεση μουσικής (σε συνεργασία με τους ερμηνευτές): Χρύσανθος Χριστοδούλου

Βοηθός χορογράφου: Αντώνης Στρούζας

Ενδυματολόγος & Επιμέλεια αντικειμένων: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου

Ερμηνεύουν οι: Νάντη Γώγουλου, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Αλίν Μπατανιάν, Αριάδνη Παπαπαναγιώτου, Χριστίνα Ράινχαρτ, Περικλής Σκορδίλης, Αντώνης Στρούζας, Στέλιος Χατζηκαλέας, Βιβή Χριστοδουλοπούλου

Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Delta Pi

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

Πληροφορίες: 210 900 5 800

Νοέμβριος 2017 – Μάιος 2018