Γ. Καμίνης : Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πηγαίνουν την τοπική αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση δεκαετίες πριν, σε έναν ακρότατο συντηρητισμό

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πηγαίνουν την τοπική αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση δεκαετίες πριν, σε έναν ακρότατο συντηρητισμό, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 , ενώ εκτόξευσε ευθέως τα βέλη του εναντίον του Πρωθυπουργού σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για μέτωπο με τον ακροδεξιό λαϊκισμό είναι ο κ. Τσίπρας που συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ και την Καραμανλική δεξιά».

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3 και τη δημοσιογράφο Δώρα Αυγέρη και στην ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιος που έχει σταθερό μέτωπο κατά της άκρας δεξιάς, ο κ. Καμίνης απάντησε ότι αυτό είναι το Κίνημα Αλλαγής και ο ίδιος προσωπικά ως δήμαρχος Αθηναίων.

«Η χώρα μας έχει τέτοια προβλήματα που σε ένα σημαντικό βαθμό υπερβαίνουν την τομή αριστερά – δεξιά. Είμαστε στον 21ο αιώνα και πάνε να μας εγκλωβίσουν σε πλαστά διλήμματα. Αλλά, όπως είπε η κυρία Γεννηματά, εμείς έχουμε αυτόνομη πορεία, δικό μας πρόγραμμα και στόχευση, συγκεκριμένες προτάσεις για τη χώρα», σημείωσε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας ότι φιλοδοξία του Κινήματος Αλλαγής είναι να λάβει διερευνητική εντολή, ώστε με βάση την πολιτική του πρόταση να προχωρήσει σε συνεργασίες και σε μεταρρυθμίσεις για τον «μεγάλο ασθενή» της χώρας, το κράτος.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον «Κλεισθένη», ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως απέδειξε και στις εκλογές του 2014, είναι ανύπαρκτος στις τοπικές κοινωνίες. Έφτιαξαν αυτόν τον εγκληματικό για την τοπική αυτοδιοίκηση νόμο, γιατί την οδηγεί σε μια πλήρη παράλυση, στην ουσία για να έλθουν να κρυφτούν πίσω από μας. Το ίδιο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Θεσσαλονίκη,  όπου παραδέχεται την αδυναμία του να παρουσιάσει υποψήφιο και συντάσσεται πίσω από τον Γιάννη Μπουτάρη. Τους προτείνω το εξής: Θέλουν συνεργασία; Ας μετρηθούν και ας ζυγιστούν στον πρώτο γύρο, να κατέβουν στις μεγάλες πόλεις και στις περιφέρειες αυτόνομα, να δούμε τι εκλογική δύναμη έχουν, και μιλάμε με βάση τα προγράμματά μας για συνεργασία στο δεύτερο γύρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Καμίνης.

«Αυτή τη στιγμή, ενώ η χώρα έχει ανάγκη από βαθιές ριζικές μεταρρυθμίσεις,  οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πηγαίνουν την τοπική αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση δεκαετίες πριν, σε έναν ακρότατο συντηρητισμό. Όταν θα μας μιλάνε για συνεργασία πάνω σε μια προοδευτική βάση, αυτό πρέπει να το δούμε συγκεκριμένα στην πράξη» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων. Σε ερώτηση για το ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε διατεθειμένος να στηρίξει κάθε προσπάθεια της νέας ηγεσίας του υπουργείου στην κατεύθυνση της ασφάλειας, η οποία θα πρέπει να αφορά όχι μόνο την μικροεγκληματικότητα αλλά και το πρόβλημα της πολιτικής βίας στην πόλη.

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επίσπευση των διαδικασιών λήψης ιθαγένειας των μεταναστών δεύτερης γενιάς, την κατάργηση του νόμου για τη σαρία και το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, επισήμανε ότι πρόκειται για αποφάσεις που ψηφίστηκαν με τη συμβολή και του Κινήματος Αλλαγής και άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Όσον αφορά τις επόμενες πολιτικές  του κινήσεις, ο δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύθηκε να απαντήσει μέσα στις ερχόμενες ημέρες, υπογραμμίζοντας ότι «Αυτό που θέλουμε, είναι μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης».