Ξεκίνησε την τοποθέτηση 7500 νέων κάδων απορριμμάτων σε όλη την πόλη ο Δήμος Αθηναίων

Κώστας Μπακογιάννης: Εντείνουμε την προσπάθεια για μια Αθήνα πιο καθαρή, πιο φιλική

Ξεκίνησε την τοποθέτηση 7500 νέων κάδων απορριμμάτων σε όλη την πόλη ο Δήμος Αθηναίων , συνεχίζοντας την μάχη της καθαριότητας.

Η τοποθέτηση των νέων κάδων οργανικών απορριμμάτων (πράσινου χρώματος) και ανακύκλωσης (μπλε χρώματος) πραγματοποιείται με βάση μελέτη χωροθέτησης που εκπονήθηκε με γνώμονα τις ανάγκες κάθε Δημοτικής Κοινότητας ξεχωριστά.

Η αρχή έγινε χθες από την 3η Δημοτική Κοινότητα όπου καθημερινά, όλη αυτή την εβδομάδα, θα τοποθετούνται περίπου 70 νέοι κάδοι. Υπολογίζεται ότι συνολικά θα τοποθετηθούν περίπου 300 οργανικοί κάδοι απορριμμάτων (πράσινοι) και περίπου 200 κάδοι ανακύκλωσης (μπλε), δηλαδή συνολικά 500. Θα ακολουθήσει η 1η Δημοτική Κοινότητα.

Ο συνολικός αριθμός των πράσινων κάδων που θα τοποθετηθούν και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες είναι περίπου 5.000 ενώ περισσότεροι από 2.500 χιλιάδες θα είναι οι κάδοι ανακύκλωσης. Όλο το πρόγραμμα της τοποθέτησης των 7.500 νέων κάδων υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 2,5 μήνες.

Είναι αυτονόητο ότι όπως και όλοι οι κάδοι που υπάρχουν μέχρι σήμερα έτσι και οι νέοι που τοποθετούνται τώρα εντάσσονται στο πρόγραμμα τακτικού πλυσίματος – απολύμανσης. Ένα πρόγραμμα το οποίο μάλιστα με την σκληρή προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες έχει εντατικοποιηθεί για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά η πανδημία.

«Η παραμονή στο σπίτι αποτελεί και μία ευκαιρία να οργανώσουμε καλύτερα τόσο την ανακύκλωση στην πόλη, όσο και την αποκομιδή των οργανικών αποβλήτων. Είναι μία ευκαιρία, δήμος και πολίτες, να μπούμε σε μία διαφορετική κουλτούρα διαχείρισης των αποβλήτων μας. Είναι κάτι που ο Δήμος μας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Τώρα, εντείνουμε την προσπάθειά μας για μία Αθήνα πιο καθαρή, πιο φιλική στο περιβάλλον μας» τονίζει με αφορμή την τοποθέτηση των νέων κάδων σε όλη την πόλη ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.