“Η υποχώρηση της κυβέρνησης στα αιτήματα ανθρώπων που απειλούν να κάψουν την πόλη συνιστά υποχώρηση του κράτους δικαίου”

Η υποχώρηση της κυβέρνησης σε αιτήματα ανθρώπων που απειλούν να κάψουν την πόλη συνιστά κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης από το βήμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

“Η κυβέρνηση υποχωρώντας μπροστά στα αιτήματα ανθρώπων που απειλούν να κάψουν την Αθήνα, στέλνει ένα πολύ λάθος μήνυμα: εξασφαλίζει μια πρόσκαιρη ηρεμία αλλά καταφέρνει ένα πλήγμα στο κράτος δικαίου και στη νομιμότητα που θα πληρώσουμε όλοι μαζί αργότερα”, διεμήνυσε ο κ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, έχοντας απέναντί του τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο, τόνισε ότι η στάση όλων απέναντι στα φαινόμενα ανομίας πρέπει να είναι αταλάντευτη: “Όταν παρέλαβα κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη, όπως η Δημοτική Αγορά Κυψέλης και η Βίλλα Αμαλίας, και τα επέστρεψα στους πολίτες της Αθήνας με είπαν δεξιό. Όταν απαγόρεψα τα συσσίτια μίσους της Χρυσής Αυγής με είπαν αριστερό αλλά και τα δύο υπάκουαν στην αμετακίνητη θέση μου για τη νομιμότητα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Στη συζήτηση κυριάρχησε η επιτυχία της οικονομικής ανόρθωσης του δήμου Αθηναίων, αφού το 2010 το έλλειμμα πλησίαζε τα 50 εκ. ευρώ, ενώ σήμερα όχι μόνο έχει αποφευχθεί η χρεοκοπία – αφού εξοφλήθηκε το 50% των δανειακών υποχρεώσεων – αλλά ο δήμος Αθηναίων εμφανίζει πλεόνασμα μεγαλύτερο των 27 εκ. ευρώ. “Η οικονομική εξυγίανση μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε το μέλλον της πόλης, αφού εκπονείται σχέδιο για παρεμβάσεις πρασίνου και αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης σε 24 γειτονιές, που θα χρηματοδοτηθεί από δάνειο 55 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας”, υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Σε ερώτημα για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του και για το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη Δημαρχία της Αθήνας ή υποψήφιος για τη Βουλή, ο κ. Καμίνης απάντησε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για όλα αυτά και πως, ούτως ή άλλως, εργάζεται για την Αθήνα και τους πολίτες της.