Φοιτητές του Οικονομικού της Νομικής στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για τη διακίνηση ναρκωτικών στη Μασσαλίας

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης

Φοιτητές του Οικονομικού της Νομικής επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, προκειμένου να του εκφράσουν την αγωνία τους για τη διακίνηση και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στον πεζόδρομο της Μασσαλίας.

Οι εκπρόσωποι της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ του Οικονομικού της Νομικής, Περικλής Τσαρός, Σταύρος Σακκάς και Γιώργος Σιαπέρας συζήτησαν με τον κ. Καμίνη για την έξαρση του προβλήματος της χρήσης ναρκωτικών σε κοινή θέα και τη διακίνηση ουσιών στον χώρο ανάμεσα στο κτίριο της Νομικής και του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων.

Περιέγραψαν τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές πηγαίνοντας και φεύγοντας από τη σχολή τους, εξέφρασαν  την αγωνία τους για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στην περιοχή, καθώς και τον προβληματισμό τους για την έλλειψη κρατικής πρόνοιας για τους ουσιοεξαρτημένους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης, καθώς και στις δράσεις αναζωογόνησης της περιοχής με πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισημαίνοντας στους φοιτητές ότι η κατάρρευση των κρατικών δομών πρόνοιας έχει επιτείνει το πρόβλημα. Ο κ. Καμίνης τόνισε προς τους φοιτητές ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία χώρων ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης ουσιών, που θα περιορίσουν τη δημόσια χρήση και τους θανάτους στον δρόμο, και ότι ο δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να πρωτοστατήσει στην πρωτοβουλία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε τους φοιτητές για την ευαισθητοποίηση και την επίσκεψή τους και συμφωνήθηκαν κοινές πρωτοβουλίες στην περιοχή.