Δέσμευση από τον Δήμαρχο Ελευσίνας για μετάβαση σε μια πόλη σύγχρονα ευρωπαϊκή της EUφορίας

Δέσμευση από τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου για μετάβαση σε μια πόλη σύγχρονα ευρωπαϊκή της EUφορίας, κατά την διάρκεια της Συνάντησης « Πολιτισμός 2030».

«Ο δήμος Ελευσίνας θα εκπληρώσει με επιτυχία τη σημαντικότερη πρόκληση στη σύγχρονη ιστορία του που δεν είναι απλά ο εορτασμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, αλλά η δέσμευση για μετάβαση σε μια πόλη σύγχρονα ευρωπαϊκή της EUφορίας», τόνισε ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, στην έναρξη των εργασιών της Συνάντησης « Πολιτισμός 2030».

Κεντρικό θέμα της «Συνάντησης» που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η «Ελευσίνα 2021» είναι το τρίπτυχο «Άνθρωποι, Ιστορίες, Πολιτισμός».

Η φετινή διοργάνωση με διάρκεια από τις 7 ως τις 10 Νοεμβρίου ήταν μια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών μεταξύ ανθρώπων του πολιτισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι εργασίες της συνάντησης που φιλοξενήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας ξεκίνησαν με την διευθύνουσα σύμβολο της «Ελευσίνα 2021» κα. Φιλιππή να καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους και να ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στη οργάνωση και προετοιμασία των εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στο δήμαρχο Ελευσίνας κ. Οικονόμου ο οποίος αναφέρθηκε στην ευθύνη της Δημοτικής αρχής που είναι «να μετουσιώσουμε το όραμα της υποψηφιότητας σε παρακαταθήκη για την EU λειτουργία της πόλης που θα διασφαλίζει συνθήκες καθημερινού πολιτισμού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Τόνισε ακόμη πως «η Ελευσίνα μεταμορφώνεται σε μια πόλη βιώσιμης ανάπτυξης μέσω του πολιτισμού, ανοιχτή στην καινοτομία και την παραγωγή, με διαφανείς διαδικασίες διακυβέρνησης και συμμετοχικής διοίκησης. ΕU λειτουργία για τη σύγχρονη Ελευσίνα των ευκαιριών και των υψηλών προσδοκιών».

Αναφέρθηκε ακόμη στην ευκαιρία που έχει η Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα να ξανασυστηθεί τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και παγκόσμια κοινότητα με σεβασμό στο παρελθόν και πίστη στο μέλλον.

Κλείνοντας ο δήμαρχος απεύθυνε έκκληση για συλλογική δουλειά χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, αλλά με προσήλωση στο όραμα για την επιτυχία της Ελευσίνας.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο, την κα Μ. Φιλιππή και την καλιτεχνική διευθύντρια κα Κ. Διαπούλη και οι εργασίες της συνάντησης συνεχίστηκαν με το πρώτο πάνελ ομιλητών που το αποτελούσαν δήμαρχοι από το Χανιά, το Χαϊδάρι, τον Αϊ Στράτη, το δήμο Ελευσίνας και στελέχη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.