“Μηδαμινή αντίδραση της Δημοτικής Αρχής της Ελευσίνας” – άρθρο του Γιώργου Τσουκαλά

Τι λέει ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Τσουκαλάς για το θέμα των Φυλακών

Για μηδαμινή αντίδραση της Δημοτικής Αρχής της Ελευσίνας, στο θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών σε περιοχή του Θριασίου , κάνει λόγο μεταξύ άλλων , ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς , ασκώντας κριτική στην διοίκηση του σημερινού Δημάρχου κ. Αργύρη Οικονόμου , σε τοποθέτηση – άρθρο του , το οποίο μας εστάλη και δημοσιεύουμε παρακάτω

Ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς

“Όσοι και όσες θεωρούμε ότι η εγκατάσταση φυλακών στην περιοχή μας θα είναι ένα αρνητικό γεγονός έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ανήσυχοι.

Όχι μόνο για τα κυβερνητικά σχέδια αλλά και για την μηδαμινή αντίδραση της δημ Αρχής της Ελευσίνας η οποία δια της αφωνίας και των πράξεων της ουσιαστικά συναινεί σε μια εξέλιξη υποβάθμισης της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα :

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2019 διεξάγεται συζήτηση για την μετεγκατάσταση των φυλακών στην περιοχή μας στο δημ συμβούλιο μετά από πρόταση του Ενωτικού Συνδυασμού.

Η δημ Αρχή αρνείται πρόταση για κινητοποιήσεις.

Από τότε,(18/9/2019) η πρώτη ενέργεια της για το συγκεκριμένο θέμα είναι η συμμετοχή της στην χθεσινή σύσκεψη του Υπ. Δημοσιας τάξης 20/1/2020

Όλο αυτό το διάστημα των τριών κρίσιμων μηνών, διάστημα πλήρους απραξίας έχουν δημιουργηθεί τρία αρνητικά γεγονότα για την περιοχή μας

i) έχει προχωρήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης που θα φιλοξενήσει τις νέες φυλακές
ii) έχει γίνει η ανάθεση σε φορέα του Υπ. Εθν. Άμυνας στην εκπόνηση μελετών ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία
iii) έχει προσδιοριστεί η χρηματοδότηση αλλά και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου, με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου φορέα.

Όλα τα παραπάνω τα μαθαίνουμε από δελτία τύπου του Δήμου Κορυδαλλού ο οποίος φροντίζει, σε αντίθεση με τον δικό μας Δήμο να ενημερώνει τους δημότες του.

Έχει επισημανθεί ότι οι αρνητικές λειτουργίες των Φυλακών θα επηρεάσουν πρωτίστως τον Καλλικρατικό Δήμο της Ελευσίνας και ιδιαίτερα τη Μαγούλα.

Όσο δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από τη δημ Αρχή τόσο θα δημιουργούνται τετελεσμένα πολύ δύσκολα αναστρέψιμα”