Τις προτάσεις του κατέθεσε ο Ενωτικός Συνδυασμός Ελευσίνας στην διοίκηση του ΟΛΕ για το λιμάνι

Τις προτάσεις του κατέθεσε ο Ενωτικός Συνδυασμός Ελευσίνας στην διοίκηση του ΟΛΕ στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας ΑΕ  την Παρασκευή 8/5/2020 , μετά από αποδοχή του αιτήματος που είχε καταθέσει ο δημοτικός συνδυασμός.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Ενωτικού Συνδυασμού Ελευσίνας , ο επικεφαλής και πρώην Δήμαρχος Γιώργος Τσουκαλάς καθώς οι κ.κ. Αγριμάκης-και Κριεκούκης. Από την πλευρά του ΟΛΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ Καμαρινάκη Απόστολος .

Οι θέσεις που ανέπτυξε ο κ Τσουκαλάς και οι συνεργάτες του είναι οι παρακάτω :

1.θεωρούμε ότι το Λιμάνι αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη μας. Η σημερινή του θέση εμποδίζει την ανάπτυξη της πόλης προς τη θάλασσα . Γι’ αυτό υποστηρίζουμε την δημιουργία νέου σύγχρονου Λιμανιού εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου μας.

2. Η εκκίνηση της ανάσυρσης ναυαγίων, η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Διοίκηση του ΟΛΕ, πρέπει να συνεχιστεί και από τη σημερινή . Ο κόλπος μας πρέπει και μπορεί να καθαρίσει από τα ναυάγια.

3. Η Διοίκηση του ΟΛΕ με απόφαση της οφείλει να διεκδικήσει να μην είναι ο κόλπος της Ελευσίνας ο μοναδικός κόλπος στην Ελλάδα, υποδοχής παροπλισμένων πλοίων. Η αποσυμφόρηση του κόλπου από τα παροπλισμένα πλοία και η ανάσυρση των ναυαγίων θα δώσουν άλλη ποιότητα στη θάλασσα και θα βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης μας.

4. Η προοπτική δημιουργίας Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Διοίκηση του ΟΛΕ, θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό βήμα για τον Δήμο μας. Γι αυτό και πιστεύουμε ότι ο ΟΛΕ και η πόλη της Ελευσίνας πρέπει να συνεχίσουν να διεκδικούν την δημιουργία του.

5. Ο ΟΛΕ και ο Δήμος θα πρέπει να πιέσουν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και, επιτέλους , να αποδοθούν τα τέσσερα (4) σημεία του παράκτιου μετώπου στους πολίτες της Ελευσίνας.

6. Η άρνηση του Δημάρχου να συμμετάσχει στο ΔΣ του ΟΛΕ αποτελεί πολιτικό ατόπημα αφού απεμπολεί τη στοιχειώδη υποχρέωση κάθε αιρετού να βρίσκεται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων οργάνων των οποίων οι αποφάσεις επηρεάζουν την ανάπτυξη της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

7. Θεωρούμε αρνητικές εξελίξεις α) την παραχώρηση 3,5 στρεμμάτων στην περιοχή απέναντι από το κτίριο του ΚΡΟΝΟΥ στην εταιρεία Hellenic Slops ιδιοκτησίας κου Μελισσανίδη για τη συλλογή των υγρών καταλοίπων από τα πλοία β) τις αυθαίρετες ενέργειες της εταιρείας PROMARINE, συμφερόντων του Ομίλου Σπανόπουλου με στόχο να καταστρατηγήσει τις αδειοδοτήσεις που έχει λάβει στον χώρο που του έχει παραχωρηθεί για ανέλκυση και φύλαξη μικρών σκαφών στη Μαρίνα Καλυμπακίου.