Το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Ελευσίνα 2021, στη συνάντηση Πατούλη Οικονόμου

Το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Ελευσίνα 2021, βρέθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας συζητήθηκαν η πορεία υλοποίησης του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Ελευσίνα 2021 και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών με δεδομένο ότι χάθηκε κρίσιμος χρόνος το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως στις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης είναι πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο έχουν την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στο πλαίσιο αυτό διατύπωσε την αμέριστη στήριξη του στο θεσμό της της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Ελευσίνα 2021 και πρόσθεσε πως θα συμβάλλει, εντός των θεσμικών της δυνατοτήτων, στην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την επιτυχή υλοποίηση του.

Στο σημείο αυτό ο Περιφερειάρχης επικαλέστηκε την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία ορίστηκε, για πρώτη φορά, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνας, με διακριτικό τίτλο ELEUSIS 2021, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γεώργιος Γεωργόπουλος.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κατά τη συνάντηση επισήμανε ότι χρειάζονται συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων και δράσεων, προκειμένου να ανακτηθεί ο χρόνος που χάθηκε από την έναρξη του προγράμματος.

Ο κ. Πατούλης συμφώνησε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο να χαθεί άλλος χρόνος και προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν προκειμένου, στη συνέχεια να ζητήσει διυπουργική συνάντηση για να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και οι συναρμόδιοι φορείς να αναλάβουν άμεσα δράση.

«Η έγκαιρη και άρτια προετοιμασία και υλοποίηση του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης μας αφορά όλους, ως άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους φορείς αλλά και ως Ευρωπαίους πολίτες. Είναι καθήκον μας να ξεπεράσουμε αστοχίες του παρελθόντος και με σχέδιο, συνεργασία και όραμα να προχωρήσουμε με γοργά βήματα προς όφελος της χώρας και των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά κλείνοντας ο κ. Πατούλης.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελευσίνας Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Χαράλαμπος Σεμερτζίδης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Σελίμης.