Καταγγελία Κρίτωνα Αρσένη στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την δυσοσμία στην Δυτική Αθήνα

Καταγγελία Κρίτωνα Αρσένη στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την δυσοσμία στην Δυτική Αθήνα κατά τις νυχτερινές ώρες, από τον χώρο των εγκαταστάσεων των ΟΕΔΑ

Το φαινόμενο της συνεχιζόμενης αφόρητης δυσοσμίας, κατά τις νυχτερινές ώρες, από τον χώρο των εγκαταστάσεων των ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων) στη Φυλή κατήγγειλε εγγράφως στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνα ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, σε συνέχεια σχετικής επίκαιρης ερώτησής του στο Κοινοβούλιο στις 20 Ιουλίου.

Η καταγγελία κατατέθηκε μετά από επίσημη επίσκεψη του Βουλευτή στην υπηρεσία, όπου συζητήθηκε η έως τώρα πορεία των ελέγχων.

Ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας εντόπισε ότι δεν είχε γίνει αντιληπτό, από τις έως τώρα καταγγελίες προς τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που εμφανίζεται αποκλειστικά τις βράδυνες ώρες.

Κατά συνέπεια, οι έως τώρα πραγματοποιούμενοι έλεγχοι τις πρωινές ώρες δεν θα μπορούσαν να δώσουν αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό, ο Κρίτων Αρσένης κατέθεσε εγγραφή καταγγελία ζητώντας έλεγχο του ΟΕΔΑ Φυλής κατά τις βραδινές ώρες.

Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελίας:

Αξιότιμη κα Διευθύντρια του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδος,

Εδώ και αρκετές ημέρες, οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής αλλά και εργαζόμενοι στην περιοχή,υποφέρουν από έντονη δυσοσμία η οποία βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους. Η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά δύσπνοιας, έντονο κάψιμο στις αναπνευστικές οδούς και έμετοι, ενώ οι οσμές μεταφέρονται σε ακτίνα χιλιομέτρων. Στις αρχές του Ιουλίου, ο Δήμος Πετρούπολης με έγγραφό του προς τον ΕΔΣΝΑ καταδεικνύει ως αιτία της δυσοσμίας τον ΧΥΤΑ-ΕΜΑΚ Φυλής.

Οι οσμές εμφανίζονται κατά τις βραδινές ώρες και επηρεάζονται από τη φορά του ανέμου στους δήμους Φυλής, Ασπροπύργου, Αγ. Αναργύρων-Καματερού και Πετρούπολης.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, παρακαλώ να βεβαιωθείτε για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ-ΕΜΑΚ Φυλής και στην συνέχεια όπως μας ενημερώσετε με τα αποτελέσματα των ενεργειών σας.

Με εκτίμηση,

Κρίτων Αρσένης
Βουλευτής Δυτικής Αθήνας
ΜέΡΑ25