Δημοτικό Οδοντιατρείο Δήμου Ιλίου – Διευρύνεται το δίκτυο κοινωνικής μέριμνας

Το Δημοτικό Οδοντιατρείο Δήμου Ιλίου είναι πλέον μια πραγματικότητα , ενώ με την λειτουργία του διευρύνεται το δίκτυο κοινωνικής μέριμνας , ενταγμένο στο πλαίσιο των Δημοτικών Ιατρείων .

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και το οποίο θα λειτουργεί με εθελοντές οδοντιάτρους, οι οποίοι θα δέχονται τους πολίτες κατόπιν ραντεβού και θα εξυπηρετεί τους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο βασικός οδοντιατρικός εξοπλισμός του Ιατρείου είναι δωρεά της συνταξιούχου Οδοντιάτρου κυρίας Αλίκης Λιάπη, που διατηρούσε οδοντιατρείο στο Ηράκλειο Αττικής και η οποία επέλεξε να τον προσφέρει στον Δήμο Ιλίου λόγω της θερμής ανταπόκρισής του και της πρόθεσης για άμεση αξιοποίησή του, όπως η ίδια δήλωσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21.07.2016.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του:
«Δίνουμε βαρύτητα στην προαγωγή και στην πρόληψη της δημόσιας υγείας, καθώς και στη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας. Γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου και η διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς του αποτελεί το ηθικό υπόβαθρο του κοινωνικού μας πολιτισμού.»

Τον Αγιασμό της νέας δομής τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως και ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Χαράλαμπος, Αρχιερατικός Επίτροπος Ιλίου, ενώ στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης, ο Δημήτρης Αγγελινάς εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ιλίου, εθελοντές Οδοντίατροι από τον Δήμου Ιλίου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Ιλίου.

Το Δημοτικό Οδοντιατρείο στεγάζεται στη 2η Μονάδα Δημοτικών Ιατρείων, στην οδό Γρηγορίου Ε΄ 25 στον Αγ.  Φανούριο και για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2102624090, καθημερινά από τις 08:30 έως τις 15:00, εκτός Σαββάτου & Κυριακής.