Καταγγελία Δήμου Ιλίου για την απομάκρυνση της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του ΕΚΑΒ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, με την υπ’ αριθμ. 186/2017 ομόφωνη Απόφασή του, καταγγέλλει τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για την απομάκρυνση της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του ΕΚΑΒ από το Ίλιον. Τους καλεί να επανεξετάσουν αυτή τους τη στάση και προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια για την επαναφορά της.

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του ΕΚΑΒ ήταν εγκαταστημένη για 20 περίπου χρόνια στο Ίλιον, βάση χωροταξικών και πληθυσμιακών κριτηρίων και ο Δήμος Ιλίου κάλυπτε το σύνολο των λειτουργικών δαπανών για τη χρήση του χώρου στέγασης του προσωπικού του ΕΚΑΒ σε κτίριο επί της οδού Νέστορος 101 (μισθώματα, λογαριασμοί οργανισμών κοινής ωφέλειας, δαπάνες διαδικτύου, κλιματισμού, υπηρεσίες καθαριότητας κλπ.).

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Λόγω της στρατηγικής της θέσης, η Μονάδα εξυπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τους κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Με δεδομένο ότι οι νοσοκομειακές μονάδες που καλύπτουν τη Δυτική Αθήνα βρίσκονται αρκετά μακριά, η απομάκρυνσή της στερεί από τους πολίτες την άμεση ιατρική φροντίδα που τους παρείχε έως σήμερα. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται προκειμένου να επανέλθει στην πόλη μας.»