Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του

“Οι Διαδρομές του φεγγαριού”, μια μουσική πανδαισία στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον

“Οι Διαδρομές του φεγγαριού”, μια μουσική πανδαισία στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, μπροστά από τον γοτθικού ρυθμού Πύργο Βασιλίσσης.

Μια μαγική βραδιά έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στη μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και το Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου, αφιερωμένη στο Μαγιάτικο φεγγάρι, με μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι και ποίηση του Νίκου Γκάτσου.

«Οι Διαδρομές του φεγγαριού» ξεκίνησαν τον Απρίλιο από την Ξάνθη, γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι, συνέχισαν τον Μάϊο στον Δήμο Ιλίου, έδρα του Μουσικού Σχολείου, για να καταλήξουν το καλοκαίρι στην Αρκαδία, γενέτειρα του Νίκου Γκάτσου.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, μετά το τέλος της εκδήλωσης, δήλωσε:

«Απολαύσαμε μια μουσική πανδαισία, σε ένα υπέροχο τοπίο, φορτισμένο με την ιστορία του, υπό τις μελωδίες της μεγαλύτερης μουσικής ιδιοφυΐας της Ελλάδας, τον Μάνο Χατζιδάκι, σε στίχους και ποίηση του μοναδικού Νίκου Γκάτσου, που την Παρασκευή 12 Μαΐου συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον θάνατό του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, τον κ. Ιωάννη Σερπιέρη, που είχε την ευγενική καλοσύνη να παραχωρήσει δωρεάν τον χώρο για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, καθώς και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου για την εξαιρετική απόδοση του θέματος και τις ερμηνείες τους.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Πρώην Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου Θεόδωρος Σφυρής και πολλοί καθηγητές, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου Ιωάννης Κουτσανδρέας και μέλη του Συλλόγου, Πρόεδροι Φορέων και Εκπρόσωποι Συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.