«Πράσινο φως» στην πολιτική του Δημάρχου Νίκου Ζενέτου

Εκατοντάδες συμπολίτες του στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

«Πράσινο φως» στην πολιτική του Δημάρχου Νίκου Ζενέτου και των συνεργατών του έδωσαν εκατοντάδες πολίτες Ιλίου, που κατέκλυσαν ασφυκτικά την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Ιλίου, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ». Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Καλωσορίζοντας τον κόσμο, ο επικεφαλής της παράταξης, Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος αναφέρθηκε στη μεγάλη οικογένεια της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» που, ξεκινώντας από τον αείμνηστο ιδρυτή της Βασίλη Κουκουβίνο και με εφαλτήριο την αγάπη για την πόλη, διέγραψε μια λαμπρή πορεία, διαθέτοντας σήμερα στελέχη με εμπειρία και γνώση, που μπορούν να διασφαλίσουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον για το Ίλιον.

Μιλώντας επιγραμματικά για το πολύπλευρο έργο που συντελείται στην πόλη του Ιλίου, επεσήμανε ότι στο επίκεντρό του παραμένει ο άνθρωπος. «Συνεχίσαμε να εργαζόμαστε, ώστε τα χρόνια της κρίσης να διατηρήσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας. Διευρύναμε τις κοινωνικές δομές, αναλάβαμε πλήθος κοινωνικών πρωτοβουλιών, αξιοποιήσαμε όλα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα προς όφελος των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Το Ίλιον, τα δύσκολα αυτά χρόνια, αποτέλεσε φωτεινή νησίδα αλληλεγγύης για κάθε συμπολίτη μας που είχε ανάγκη» σημείωσε μεταξύ άλλων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που διέπει τη διοίκηση του Δήμου στη διαχείριση των οικονομικών, η οποία «συνίσταται στη διαρκή μείωση των δαπανών και στην εξοικονόμηση χρημάτων, όπως ένας σωστός οικογενειάρχης, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να εξακολουθεί να διαθέτει ένα αξιόλογο, πραγματικό αποθεματικό».

Ο κ. Ζενέτος χαρακτήρισε ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης του Ιλίου τον τομέα Υποδομών του Δήμου, που έχει στόχο τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ του Δήμου ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα επαναλειτουργήσει το Κολυμβητήριο της πόλης. Επίσης, ολοκληρώνονται άμεσα το ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ που θα στεγάσει το Γηροκομείο, η μετατροπή του παλαιού εργοστασίου της ΒΙΟΦΙΑΛ σε υπερσύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο, οι ανακατασκευές πλατειών και ελεύθερων χώρων σε όλες τις γειτονιές ενώ στην τελική ευθεία βρίσκονται η κατασκευή δυο νέων παιδικών σταθμών και η δημιουργία 3 ακόμα παιδικών χαρών.

«Ο καθένας μας δεν κρίνεται από το τι λέει ή τι υπόσχεται. Κρίνεται από το τι κάνει. Για εμάς, το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε ΔΕΝ έχει σημείο αναφοράς τις εκλογές. Δεν σταματάμε ΠΟΤΕ για να ξεκινήσουμε πάλι. Τα μανίκια μας παραμένουν σηκωμένα σε ολόκληρη τη θητεία μας, κατά τη διάρκεια της οποίας υλοποιούνται διαρκώς έργα».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της παράταξης έστειλε, καταχειροκροτούμενος, μήνυμα ενότητας, προς κάθε κατεύθυνση. «Η μεγάλη οικογένεια της παράταξής μας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια τη δύναμη της ενότητας, της δημοκρατικότητας, της συμμετοχικότητας. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και νέες ιδέες. Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Συνεχίζουμε με τις ίδιες αξίες και τα ίδια οράματα. Συνεχίζουμε να γράφουμε ΙΣΤΟΡΙΑ για το αύριο της πόλης μας. ΕΝΩΜΕΝΟΙ!»