Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η δημοτική κίνηση Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη»

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η δημοτική κίνηση Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη» την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στη δράση και στη λειτουργία της δημοτικής κίνησης ασκώντας δριμεία κριτική στη Διοίκηση του Δήμου Ιλίου για τη στάση της απέναντι σε σημαντικά ζητήματα της πόλης.
Ο κ. Κάβουρας αναφέρθηκε στο «στοίχημα» της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, επισημαίνοντας μία σειρά πρωτοβουλιών που πήρε η δημοτική κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση – κυρίως αναφορικά με την εφαρμογή του άρθρου 13 του «παράλληλου προγράμματος» (Νόμος 4368/2016) για την απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τα δημοτικά τέλη, ενώ άσκησε κριτική στην Δημοτική Αρχή πως προχώρησε στην εφαρμογή της διάταξης με «αξιοσημείωτη καθυστέρηση» και ύστερα από «ισχυρές πιέσεις» από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Σημείωσε δε, πως το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Ιλίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την «Αλληλέγγυα Πόλη», ενώ ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα έχουν ληφθεί πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Περιφέρεια Αττικής, για την ολοκλήρωση αναγκαίων αντιπλημμυρικών υποδομών στο Δήμο, που θα συμβάλουν στο μετριασμό του προβλήματος.

Αναφερόμενος στο θέμα του μητροπολιτικού πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Κάβουρας, ανέφερε τις τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης Ζενέτου για την άσχημη κατάσταση που είχε περιέλθει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ άσκησε κριτική για την επιλογή της να μην συμμετάσχει στο νέο Φορέα Διαχείρισης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όλοι οι φορείς της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμβάλλουν στη προσπάθεια διάσωσης του πάρκου, εκτός από το Δήμο Ιλίου».

Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης από τους πολίτες της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται από το νέο Φορέα, δηλώνοντας αισιόδοξος πως ο μοναδικός αυτός χώρος για την περιοχή «μπορεί και πρέπει να ξαναγίνει στολίδι για την Αττική».

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τους στόχους και τα σχέδια της παράταξης το επόμενο διάστημα που, μεταξύ άλλων, είναι η ανάδειξη του χώρου της Ραδιοφωνίας και το πάγιο αίτημα των κατοίκων να «επιστρέψει αυτός ο χώρος στους πολίτες» ως πάρκο, με την ταυτόχρονη αξιοποίηση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία ενός «Μουσείου Ελληνικής Ραδιοφωνίας».

Σχολίασε, επίσης, πως ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να αποτελέσει ένα αξιόλογο «τοπόσημο» για την περιοχή.

Τέλος, σε ό, τι αφορά, την ανάπτυξη του ΜΕΤΡΟ στην πόλη του Ιλίου, τόνισε πως υπάρχει αναγκαιότητα για τροποποίηση της χάραξης στην επέκταση της Γραμμής 2 από την Ανθούπολη προς το Ίλιον, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες και να συνδέει το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με την υπόλοιπη Αττική.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν, η Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, ο Διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Τασία Στεφανοπούλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αιγάλεω, Τάσος Σαράντου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Γιώργος Κομματάς, η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ψυχικού, Μαρίνα Συρμακέση και ο πρώην Αντιδήμαρχος Ιλίου, Γιάννης Πατερέλης.

Μετά την κοπή της πίτας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το Σωματείο Ελληνικών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση» – ένα πολυπληθές και ιδιαίτερα δραστήριο, πολιτιστικό σωματείο που έχει ως έδρα του την πόλη του Ιλίου – και να γευτούν τις νοστιμιές της συλλογικής κουζίνας που είχαν ετοιμάσει μέλη και φίλοι της δημοτικής κίνησης.