Η επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στον Δήμο Κορυδαλλού, στη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη

Η επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στον Δήμο Κορυδαλλού, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου της πόλης Σταύρου Κασιμάτη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Αγιώτατου, αρμόδιου για το φυσικό αέριο και θέματα υποδομών στις περιοχές Σχιστού και Δεξαμενής, με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Υποδομών της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε Ιωάννη Ντρούκα. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Άκης Κουφής, Διευθυντής σχεδιασμού και προγραμματισμού, Χρήστος Χασαπόπουλος, μηχανικός σχεδιασμού και υποδομών και η Σοφία Καββαδία, εκπρόσωπος ανάπτυξης BB καταναλωτών και επαγγελματικών.
Ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της εταιρείας, ο Δήμαρχος ζήτησε την επιτά-χυνση των διαδικασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και τις ανάγκες δημοτικών κτιρίων, κατοίκων και επαγγελματιών. Με το τέλος της συνάντησης, αποφασίστηκαν:



1. Η επέκταση του αγωγού στις περιοχές του Σχιστού και της Δεξαμενής με δαπάνες της εταιρείας προκειμένου να συνδεθούν όλα τα σχολεία της περιοχής. Παράλληλα ο Δήμος θα δέχεται αιτήσεις για τη σύνδεση των κατοικιών με φυσικό αέριο, προκειμένου να προσδιοριστούν σε συνεργασία με την εταιρεία και οι περιοχές ανάπτυξης τοπικού δικτύου.

2. Σε ότι αφορά στο σύνολο της πόλης, σε λίγες ημέρες θα αναρτηθεί στο site του Δήμου www.korydallos.gr, ο χάρτης στον οποίο θα αποτυπώνονται με ακρίβεια ποιες περιοχές της πόλης έχουν επαρκές κεντρικό και τοπικό δίκτυο και σε ποιες, ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων, υπάρχει δυνατότητα πύκνωσής του. Επίσης θα αναρτηθεί έντυπη αίτηση σύνδεσης με το φυσικό αέριο. Τις αιτήσεις θα δέχεται ο Δήμος, ο οποίος θα τις ταξινομεί και θα προωθεί προς την εταιρεία.