Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών στις τρίτεκνες οικογένειες του Δήμου Κορυδαλλού

Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών στις τρίτεκνες οικογένειες της πόλης, καθώς η οικονομική κατάσταση του Δήμου το επιτρέπει, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού, μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής. Η μείωση έρχεται σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων για τους πολύτεκνους, τους απόρους, τα άτομα με αναπηρία, τους κατόχους Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), όσους λαμβάνουν επίδομα αναπηρίας και ΤΕΒΑ, στηρίζοντας την λαϊκή οικογένεια. Στόχος μάλιστα είναι, η μείωση να διευρυνθεί σε όλες τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Όπως ανάφερε στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, στόχος της δημοτικής αρχής είναι η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και οικογενειών που έχουν πληγεί από την κρίση, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου. Κυρίως όμως να στηριχθούν και να επιβραβευθούν οι οικογένειες απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

«Θεωρώ ότι η υπογεννητικότητα είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στη χώρα μας, γιατί απειλεί το μέλλον και την προοπτική της. Η αυτοδιοίκηση πρέπει από την πλευρά της να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του, στηρίζοντας τις οικογένειες που σε συνθήκες κρίσης, αγωνίζονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους» υπογράμμισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού.
Εξάλλου, στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε πριν από λίγες μέρες η κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς για όλες τις οικογένειες, στηρίζοντας περαιτέρω τους γονείς και ενισχύοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την διατήρηση του συντελεστή των δημοτικών τελών στα ίδια επίπεδα και το 2019 για όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, προκειμένου να στηριχθούν σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν.