Για τρίτη ημέρα έξω από το Δημαρχείο Μάνδρας οι απολυμένοι συμβασιούχοι-Ζητούν την άρση των απολύσεων και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 – Για τρίτη ημέρα έξω από το Δημαρχείο Μάνδρας οι απολυμένοι συμβασιούχοι , σε συμβολικό αποκλεισμό  , μετά την διαπιστωτική πράξη της Δημάρχου Γιάννας Κριεκούκη , βάσει της οποίας απολύθηκαν 35 εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου .

Οι συμβασιούχοι ζητούν την άρση των απολύσεων και την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου , προκειμένου να αποφασιστεί η δημιουργία νέων οργανικών θέσεων , ώστε με βάση την νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη καταστεί δυνατή η υπογραφή νέων συμβάσεων , όπως διευκρινίζει η ερμηνευτική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για το συγκεκριμένο θέμα .

Η διοίκηση του Δήμου μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει σε σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου , ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Athenswest , ήδη συλλέγονται υπογραφές από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης , με κύριο αίτημα την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των συμβασιούχων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Δημοτικό Κώδικα .

Οι συμβασιούχοι , με την στήριξη του σωματείου τους αλλά και των μονίμων υπαλλήλων , δείχνουν αποφασισμένοι να μην χάσουν αυτή την μάχη , ενώ καλούν την τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό τους .

Να σημειωθεί ότι μετά την κατάθεση της αίτησης με τις υπογραφές όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης , η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο .

Την στήριξη στον αγώνα των συμβασιούχων εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών και ο επικεφαλής της δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Θεοδώρου .