Μάνδρα – Η Σοφία Στέρπη και ο Γιάννης Τσακάλης , ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι

Η Σοφία Στέρπη και ο Γιάννης Τσακάλης , είναι ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι, αποχωρώντας από την δημοτική παράταξη “Συνεργασία Πολιτών” , με δήλωση ανεξαρτητοποίησης τους , η οποία και γνωστοποιήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου της Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Η δήλωση Ανεξαρτητοποίησης
 
Συμπολίτες και συμπολίτισσες, αξιότιμο Δημοτικό Συμβούλιο, αγαπητοί συνάδελφοι. Είναι η πρώτη φορά μετά την εκλογική αναμέτρηση που επιλέγουμε δημόσια να πάρουμε θέση για όσα λέγονται και γράφονται, κι αυτό, αφού προηγουμένως επιλέξαμε να διατηρήσουμε ουδέτερη στάση στα πλαίσια του ήθους και της ηθικής που μας διέπουν.
Δεν θα μπορούσαμε στην αρχή αυτής της τοποθέτησης να μην ευχαριστήσουμε δημόσια όσους εκτίμησαν και στήριξαν τις θέσεις και τις αξίες μας, εκλέγοντας μας Δημοτικούς Συμβούλους. Θέση, που από την πρώτη στιγμή σεβαστήκαμε και αποφασίσαμε να υπηρετούμε με ζήλο, αξιοπρέπεια, αίσθημα δικαίου, τιμή και αφοσίωση.
Όσοι μας γνωρίζετε, ξέρετε καλά ότι στόχος μας ήταν εξ’ αρχής η προσφορά στο τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε μέχρι σήμερα.
Έναν τόπο που είχε φτάσει στο τέλμα και στη στασιμότητα.
Η αλήθεια είναι, ότι δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας πολιτικούς, η πολιτική αποτελεί για κάποιους μέσο επιβίωσης και εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια ανάγκη.
Αντιθέτως, ένας από τους λόγους που ασχοληθήκαμε με τα κοινά ήταν όχι για να ικανοποιήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες αλλά γιατί έχουμε ακλόνητη πίστη στη δύναμη που διακατέχει τη τοπική αυτοδιοίκηση καθώς, μόνο εκείνη αποτελεί το μέσο της συνεννόησης, της κατανόησης και της επικοινωνίας προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.
Φίλες και φίλοι, η επιλογή μας να πορευτούμε με τον συνδυασμό «Συνεργασία Πολιτών», προέκυψε ύστερα από αυτή την εσωτερική ανάγκη ανιδιοτελούς προσφοράς και κατόπιν της ταύτισης απόψεων σχετικά με την ανάκαμψη του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης και των 29 οικισμών που τον συναποτελούν.
Οφείλουμε όμως να ενημερώσουμε ότι μετά το πέρας των εκλογών, διαπιστώσαμε με λύπη την απόκλιση από όσα έδειχναν να αποτελούν κόκκινες γραμμές κατά την προεκλογική περίοδο.
Δεν κρύβουμε ότι πολλές φορές προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες για εμάς, να αγνοήσουμε εσωπαραταξιακά γεγονότα και τυχόν πικρίες με μοναδικό στόχο την αλλαγή σελίδας που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Αυτός ακριβώς φαίνεται να είναι κι ο κύριος λόγος που ορισμένοι επέλεξαν να επιδοθούν σε έναν ατέρμονο, αθέμιτο πόλεμο, ο οποίος ωστόσο, όχι μόνο μας αφήνει παγερά αδιάφορους αλλά μας γεμίζει δύναμη και αποφασιστικότητα.
Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι συνάδελφοι, ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω επιλέξαμε σήμερα από αυτό το βήμα να κάνουμε γνωστή την απόφασή μας να ανεξαρτητοποιηθούμε από το Δημοτικό Συνδυασμό «Συνεργασία Πολιτών» και να ασκούμε τα καθήκοντά μας ως Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Δεσμευόμαστε ακόμη, να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την εντολή των συμπολιτών μας, πιστοί στις αξίες και στις αρχές μας, όσο πόλεμο κι αν επιλέξουν κάποιοι να κάνουν.
Μοναδικός μας κριτής αποτελούν οι συντοπίτες που μας εμπιστεύτηκαν, εκπροσωπούμε και λογοδοτούμε, αμετακίνητοι από τα πιστεύω και τις δεσμεύσεις μας.
Παρακαλούμε λοιπόν όπως σεβαστείτε αυτή μας την απόφαση. Παραμένουμε στη διάθεση όλων σας για οποιαδήποτε απορία ή τοποθέτηση. Σας ευχαριστούμε.
Με εκτίμηση,
Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Στέρπη Σοφία           Τσακάλης Ιωάννης

 

 

 

πηγή φωτο : mandras-eidyllias-portal.blogspot.com/