Προ των ευθυνών της η Δημοτική Αρχή Μάνδρας για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων -Δήλωση από την φιλοζωική ομάδα της Ελευσίνας “Αδέσποτα Μυστήρια”

Προ των ευθυνών της, θέτει την Δημοτική Αρχή Μάνδρας ,σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, η φιλοζωική ομάδα της Ελευσίνας “Αδέσποτα Μυστήρια”, με δήλωση που εστάλη στην Athenswest και την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

“Τα Αδέσποτα Μυστήρια ως φιλοζωική ομάδα της Ελευσίνας γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στο γειτονικό μας δήμο. Μας λυπεί το γεγονός πως η δημοτική αρχή της Μάνδρας δεν πράττει ούτε τα απαιτούμενα από τον νόμο για τη διαχείριση των αδέσποτων της περιοχής (στειρώσεις, περιθάλψεις κτλ.).

Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι φιλόζωοι του δήμου Μάνδρας και στεκόμαστε δίπλα τους. Τους καλούμε να οργανωθούν σε ομάδες/συλλόγους.

Αν θέλουμε να δούμε μια βελτίωση στο μεγάλο αυτό ζήτημα χρειάζεται να αυξήσουμε την πίεση μας προς τις αρμόδιες αρχές και να διεκδικήσουμε

1. Να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμου 4235/2014 (ΦΕΚ Α 32 – 11.02.2014) και

2. να συνεργαστούν με τα φιλοζωικά σωματεία/ομάδες της περιοχής τους και να στηρίξουν το έργο τους. Να αναλάβουν τις ευθύνες, που με νόμο του κράτους τους αναλογούν.”