Για οικονομική και σωματική εξόντωση των εργαζομένων , καταγγέλλεται η Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας

Για οικονομική και σωματική εξόντωση των εργαζομένων , καταγγέλλεται η Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Γιάννα Κριεκούκη , από τον σύλλογο εργαζομένων  ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας προσλήφθηκαν με τα προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ, για 490 ευρώ καθαρά για τους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ καθαρά κάτω 25 ετών, εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων.

Είναι γνωστός ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία που ασκεί η Δήμαρχος στους εργαζόμενους σε όλη τη διάρκεια της θητείας της. Σήμερα στο στόχαστρο της μπήκαν οι «ωφελούμενοι» του προγράμματος του ΟΑΕΔ, αφού την Τετάρτη 26 Απρίλη τους κάλεσε έναν- έναν προσωπικά στο γραφείο της και τους ανακοίνωσε ότι για να παραμείνουν στη δουλειά θα έπρεπε να εργαστούν στα Βίλια και τις Ερυθρές μετακινούμενοι με δικά τους μεταφορικά μέσα.

Καταγγέλλουμε τη Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας που με τη πάγια τακτική της εξοντώνει οικονομικά και σωματικά τους εργαζόμενους του Δήμου στέλνοντας τους να δουλεύουν στις απομακρυσμένες δημοτικές ενότητες.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι δεν μπορεί να αντέξει κανείς εργαζόμενος με αυτό το μισθό όταν τα έξοδα μετακίνησης του φτάνουν τα 200 ευρώ το μήνα.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή Μάνδρας-Ειδυλλίας να μεταφέρει με υπηρεσιακά οχήματα όλους τους εργαζόμενους στο τόπο εργασία τους.

Η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων να ανακυκλώνουν την ανεργία και τους ανέργους με εργασιακές σχέσεις γαλέρας και η αξιοποίηση αυτού του φτηνού εργατικού δυναμικού από τις περισσότερες δημοτικές αρχές ώστε να καλύπτουν ευκαιριακά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε πολλές από τις υπηρεσίες των Δήμων, με τσάμπα εργατικό δυναμικό και χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, μας βρίσκει αντίθετους. Ξέρουμε και από την πείρα μας ότι τούτος ο κύκλος της επίθεσης έχει στόχο το σύνολο των εργαζομένων και έτσι έγινε .

Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία.”

Η στήλη επικοινώνησε , τόσο με τον ΟΑΕΔ Ελευσίνας , όσο και με τα κεντρικά του ΟΑΕΔ , προκειμένου να πάρει απάντηση με ποιο τρόπο θα παρέμβει ο Οργανισμός σε τέτοιες περιπτώσεις , όταν μάλιστα αναφερόμαστε σε ένα Καλλικρατικό Δήμο , που η μετακίνηση των εργαζομένων και ιδιαίτερα εκείνων από προγράμματα του ΟΑΕΔ, είναι αναγκασμένοι να κινούνται σε μια απόσταση άνω των 60 χιλιομέτρων σε καθημερινή βάση.

Μιλώντας με στέλεχος από τα κεντρικά του ΟΑΕΔ , μας ζητήθηκε να λάβουν γνώση της ανακοίνωσης- καταγγελίας των εργαζομένων, προκειμένου , όπως μας αναφέρθηκε , να εξεταστεί το θέμα υπηρεσιακά.

Ακόμη , σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Πρόεδρο του Συλλόγου κυρία Ελένη Χόνδρου , ήδη δήλωσαν παραίτηση κάποιοι από εκείνους που προσελήφθησαν , αφού αδυνατούν να καταβάλλουν το κόστος της μετακίνησής τους .

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος που προσελήφθησαν ζητούν από την δημοτική αρχή η μετακίνησή τους στους τόπους εργασίας να πραγματοποιείται με οχήματα του Δήμου , αφού πρέπει να ληφθεί υπόψιν , τόσο οι μεγάλες αποστάσεις που προκαλούν ένα καθημερινό οικονομικό κόστος που δεν μπορεί αντικειμενικά να καλυφθεί από τον πενιχρό μισθό των 470 ευρώ, όσο και το γεγονός ότι δεν υφίστανται αστικά δρομολόγια για τις περιοχές που στέλνονται γα εργασία .